Ne Ankara’ymış arkadaş

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Ne Ankara’ymış arkadaş
26 Eki 2021 / Sal 20:05
/ 2.039 Kez Okundu
| |

Günlerdir İnegöl’de, çok bilinmeyenli bir denklemin sonucu bekleniyor. Bu hükümet konağı bir gün yıkılıp facia yaşanacak, ne zaman yıkılacak ne zaman yenisi yapılacak derken, geçtiğimiz Cumartesi günü Hükümet Konağının yıkım çalışması gerçekleşti.
Bu İnegöl’e özgü bir durum değil aslında, bildiğim 16 ilçede depreme dayanıksız olan Hükümet Konağı için İçişleri Bakanlığı’ndan yıkım kararı alınmış ve uygulamaya başlamış.

Bizdeki durum biraz daha farklı. Her geçen gün büyüyen, büyüdükçe de sorunları da büyüyen İnegöl’de artık şehrin merkezi yeni yapıyı kaldıramıyor. Yeni yapıyı geçtim şehrin merkezinden yeşil alan stokumuz tükendi nefes alacak birkaç parktan başka ne kaldı merkezde elimizde.
Hal böyle iken İnegöl’ün merkezini rahatlatmak adına elimize tarihi bir fırsat geçmişken saçma sapan projeler duyuyoruz.
Vekil hanımın ağzından duymasak ta haberlerden okuduğumuz kadarı ile Dört Çelik Endüstri Meslek Lisesi’nin içinde bulunan futbol sahasına kaymakamlık binasının yapılması gündemde.

İnegöl’ü idare eden birbirinden değerli isimlere sesleniyorum bu şehre ihanet edersiniz. İnegöl’ü daha yaşanmaz hale getirirsiniz. Hayırla yâd edilmesiniz. Elinizi vicdanınıza koyun. Banane Ankara’dan, bu şehirde Ankara’da ki bakan, bürokrat memur yaşamıyor. İnegöl’ü görmeyenlerin iki dudağı arasına bakmaktan bıkmadınız mı? Bakın Ankara’dan alınan kararlara; Avarlar Kavşağı, İnegöl Devlet Hastanesi, Angelacoma önündeki kavşağa. Bunlar ne kadar sağlıklı karar sormak lazım.

İnegöl’de ki sivil toplum kuruluşlarına sesleniyorum, açılışlarda protokolde yer kapmak için mücadele edenler neredesiniz? Bu şehir için önemli bir karar arifesinde neden sesiniz soluğunuz çıkmaz?

Artık STK’ları ile Siyasi Partilerin temsilcileri ile bir masaya oturma vakti geldi. Oturun ve İnegöl için en güzel kararı alın ve bu kararı siyasi partilerin milletvekilleri ile Ankara’da ki değerli büyüklere iletin. Vakit geldi, geçmekte bile.  


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.