Ödemle Savaşmada Tavsiyeler

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Ödemle Savaşmada Tavsiyeler
10 Tem, 2021 / Cmt 13:09
/ 408 Kez Okundu
| |

Yazın artan hava sıcaklıklarıyla beraber şişkinlik ve ödem şikayetleri kaçınılmaz oluyor. Bununla beraber birkaç önemli noktaya dikkat edildiği takdirde bu şikayetler ile başa çıkabilmek o kadar da zor değil!
Öncelikle ödem; kol, bacak ve yüzde şişlikler, artmış karın büyüklüğü, şişlik olan yerlere birkaç saniye baskı yapıp bıraktıktan sonra çukur oluşması gibi belirtilerle kendini gösterir. Ödem oluşumunda ise çok fazla tuzlu yiyecek tüketimi, çok uzun süre aynı pozisyonda yatmak, hamilelik, regl dönemindeki hormonal değişimler, bazı ilaçların yan etkileri vb. gibi birçok faktör rol oynamaktadır.
Ödem oluşumunu engellemek için tavsiyeler ise şu şekilde sıralanabilir: Artan hava sıcaklıklarına karşı susamayı beklemeden vücudunuz için gerekli su miktarını tüketin. Kahve ya da çay gibi diğer sıvı tüketimlerinizi gözden geçirin. Kahve ve çay içeriğindeki kafeinden dolayı diüretiktir ve vücuttan sıvı kaybını artırarak yine ödem oluşumuna neden olabilir. Bir diğer önemli husus ise hareketsizliktir. Fiziksel inaktivite, dolaşım bozukluğu ve vücuttaki sıvı akışını engelleyebilir böylece yine ödeme zemin hazırlanmış olur. Kendinize özgü düzenli olarak egzersizler yapın. Beslenmenizde mutlaka su oranı yüksek karpuz, kavun, salatalık, kiraz, ananas, kayısı gibi besinleri bulundurun.  Son adımda ise içeriğindeki yüksek sodyumdan dolayı tuzlu ve salamura besinlerin tüketimini azaltın. Bunlar yerine muz, avokado, kuru meyveler, domates, yeşil yapraklı sebzeler gibi potasyum içeriği yüksek besinleri tüketmeye özen gösterin. Sağlıcakla kalın.
Dyt Gülşen EROĞLU


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.