Para Üstü Esnafa Kalsın
02 Mar 2021 / Sal 12:32
/ 5.009 Kez Okundu
| |

"Ama acılara alışılmaz
Birşeyler var değişecek
Birşeyler var değiştirmemiz gereken
Önce acılardan başlanacak"

Demiş büyük şair Ahmet Telli. İkinci dalgasını yaşadığımız pandemi illeti, geçtiğimiz aylarda birçok sektörü darmaduman etti. Pek çok esnaf aylarca kimisi bir yılı aşkın süredir kepenk kapatmak zorunda kaldı. Bu süreçte ekonomik olarak zor durumdaki hükümetimiz, şu ya da bu sebeplerle, mevzubahis esnaf kardeşlerimizi kaderine terk etti, yalnız bıraktı. Ama tüm bunlar geride kaldı, zor bir kış yerini bahara bıraktı, artık yeni şeyler söylemek, yeni hayaller kurmak zamanıdır. Kimi esnaf kardeşlerimiz bu badireyi atlatamadı ve sektörden müsadesini usulca istedi, başaramadı ve bıraktı. Kalanı ise komada, hayatta kalma savaşı veriyor. 

Hepimiz güzel ilçemizin insanlarıyız, birbirimizi biliriz. Neredeyse hepimizin müdavimi olduğu esnaf ağabeyleri, ablaları vardır. Komşuları vardır, arkadaşları vardır. Okurlarımın izniyle bir hayalimi paylaşmak isterim.

Bu pandemi sürecinden ağır yara aldığını bildiğimiz bir esnaf kardeşimiz varsa eğer, bu hafta içinde gidelim yanına, çay satıyorsa çayını içelim, çorba satıyorsa sıcak çorbasını içelim, bir hizmet erbabıysa hizmetine mazhar olalım. Çıkarken de gücümüz yettiğince para üstünü, gelemediğimiz günlere sayalım, kasada bırakalım. Hem bir parça da olsa yaralarını saralım hem gelecek güzel günlere motive edelim. Misal sıcak çayını içtiğimiz kıraathaneci kardeşimizin yüzünde sıcak bir gülümseme bırakalım. İnegöl insanına yakışan bu dayanışma ruhudur. 

Ezcümle, sağlık ve sıhhatin şakası olmadığını hep birlikte deneyimledik. Aman diyeyim daha dikkatli olarak artık şu virüs illetini başımızdan def edelim, maske mesafe ve  hijyen kurallarına disiplinli bir şekilde uymaya devam edelim. 

Kalalım sağlıcakla.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.