Rahatsız olmak yetmiyor, dertlenmek gerek

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Rahatsız olmak yetmiyor, dertlenmek gerek
16 Mar 2022 / Çar 20:28
/ 2.966 Kez Okundu
| |

İnegöl’de son günlerde sivil toplum kuruluşları basın mensupları ile bir araya gelip, İnegöl’ün sıkıntılarını basın mensuplarından dinleme gayreti içinde.

Her toplantının başında şu ifadeleri kullanmaktan imtina etmiyorum, “Eğer çözüm için harekete geçilmeyecekse kimse kimsenin vaktini çalmasın herkes işinin başına gitsin.” Zaman kıymetli sonuçta, kaybedilenler geri gelmiyor, tıpkı İnegöl’ün hizmet noktasında geri kaldığı gibi.

STK’ların yöneticilerinden izlenimim İnegöl’de bu durağanlıktan rahatsızlar. İnegöl’ün vizyon küçültmesinden, yeterli hizmet alamamasından çok ciddi rahatsızlar. Tabi rahatsız olmak yetmiyor, bu sorunları dile getirmek sadece basın mensuplarının görev değil.  Bu görev, İnegöl’de  makam işgal edenin herkesin görevi. Bu kişiler İnegöl için dertlenmek, İnegöl’e vizyon katmak zorunda.

Tabi ortada bir vizyon konusu geçince, bir dönem İnegöl’de YÖK Üniversite kurmuyorsa Vakıf Üniversitesi yapalım düşüncesi ortaya atılmıştı. Tabi biz düşünene kadar Mudanya’da vakıf üniversitesi kuruldu.

Hal böyle olunca gazetecilik refleksi ile Mudanya Üniversitesi’ni incelemeye başladım. Mütevelli heyetinde İnegöllülerin çok yakından tanıdığı bir isim var, Sedat Kızılcıklı.

Telefona sarıldım, Sedat Kızılcıklı’yı aradım. Abi bu vakıf üniversitesi nasıl oluyor dedim, işin iç boyutunu öğrenince İnegöl’de kimsenin 100 milyon TL gibi bir parayı eğitim için harcamayacağına kanaat getirdim.

Sedat Kızılcıklı aslında vakıf üniversitesi ile zaman bile harcanmaması gerektiğini, İnegöl’de müstakil bir üniversitenin kurulmasının çok basit olduğunu belirtti. Sonuçta adam yıllarca İnegöl’e hizmet getirmek için eskitmediği kapı kalmamıştı ki birçok hizmet getirdi de.
Sedat Kızılcıklı İnegöl’de zaten 2 tane fakültenin olduğunu, bu 2 fakültenin yanında 1 fakülte daha ekleyerek, bu fakülteleri aktif hale getirdiğimizde YÖK’ten İnegöl’e butik bir üniversite kurulması için girişimler yapılmasının yeterli olacağını söyledi.

Şimdi bunu kim yapacak? Asıl soru bu işte; Aynı fotoğraf karesinde yer almamak için köşe kapmaca oynayan ilçe başkanı, milletvekili ve belediye başkanı mı? Sedat Kızılcıklı İnegöl’e hizmeti getirirken arkasında onu destekleyen belediye başkanı ve ilçe başkanı vardı. Yani egolar bir yana bırakılmış hizmet için yollara düşülmüştü. Ya şimdi? Bu işin vebali var hatırlatırım.
 
 


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.