Saç dökülmesi ve beslenme

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Saç dökülmesi ve beslenme
11 Haz 2020 / Per 20:33
/ 2.150 Kez Okundu
| |

Saç dökülmesi yaş, sağlık durumu, genetik ve diyet gibi birçok faktörden etkilenir. Diğerlerini değiştiremeseniz bile diyet kontrolünüz altında olan bir şeydir. Yanlış planlanmış veya aşırı kısıtlı bir diyet yapmak saç dökülmesine yol açar. Öte yandan, doğru beslenmeyle dengeli bir diyet yapmak, özellikle zayıf beslenmeden kaynaklanan saç dökülmelerini engeller ve sizi daha sağlıklı, gür saçlara kavuşturur.

Peki, ne yersek saçlarımız güçlenir ve dökülmesi yavaşlar? İşte o besinler:

YUMURTA
Saç büyümesini destekleyen protein ve biotin kaynağıdır. Biotin keratin adı verilen bir saç proteininin üretimi için gereklidir. Ayrıca yumurta saç için gerekli olan çinko ve selenyumu içerir.

ISPANAK
Ispanak, folat, demir ve A ve C vitaminleri gibi faydalı besinler içeren, hepsi de saç büyümesini teşvik eden sağlıklı bir yeşil sebzedir

AVOKADO
Saç büyümesini artırabilecek bir antioksidan olan E vitamini ve önemli yağlar açısından zengindir. Ek olarak, saç büyümesi için çok önemli görünen büyük bir esansiyel yağ asitleri kaynağıdır. Ayrıca badem, fındık, ceviz de E Vitamini kaynağıdır.

OMEGA -3 KAYNAKLARI
Omega-3 yağ asitleri saç büyümesini teşvik eder ve saç yoğunluğunu artırır. Somon, ton balığı, uskumru ve diğer yağlı balıklar, keten tohumu

HAVUÇ
Saç dökülmesinin kontrol edilmesine yardımcı olan A vitamini bakımından yüksektir. Ayrıca saç büyümesini teşvik eden önemli bir besin olan beta-karoten içerir. Brokoli, kış kabağı sarı turuncu sebzeler de A vitamininden zengindir.

YULAF
Silika saçın önemli bir bileşenidir ve yeterli miktarda silikanın kellik oluşumunu engellediği ve saç büyümesini teşvik ettiği düşünülmektedir. Yulaf doğal bir silika kaynağıdır.

ÇİLEK
Güçlü antioksidan özelliklere sahip C vitamini içerir. Antioksidanlar, saç köklerinin serbest radikaller olarak adlandırılan zararlı moleküllerden korur. Kolajenin sentezi için C vitamini gereklidir ve bu da saç foliküllerini destekler. C vitamini de gıdalardan demir emilimini arttırır. Demir emilimi saç dökülmesini engellemek için gereklidir. Demir ve çinko hayvansal protein kaynaklarında bulunur. (Et, balık)

KÜKÜRT
İyi kan dolaşımına yardımcı olma ve saç büyümesini teşvik etme özelliğinden dolayı kükürt genellikle “doğanın güzelik minerali” olarak adlandırılır. Genellikle protein içeren besinlerde bulunmakla birlikte sarımsak, soğan ve lahana gibi bazı sebzelerin içerisinde de mevcuttur.

FASÜLYE VE YEŞİL MERCİMEK
Saç köklerini besleyerek saçın deriye daha iyi tutunmasını sağlar. Folik asit içeriği sayesinde yeni saç oluşumu teşvik eder.
Sağlıcakla kalın diyetisyen Ayşenur Doğan


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.