Sağlıklı Ve Doyurucu Beslenme Çantaları

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Sağlıklı Ve Doyurucu Beslenme Çantaları
11 Eyl 2021 / Cmt 13:13
/ 804 Kez Okundu
| |

Yeni eğitim ve öğretim döneminin açılmasıyla birlikte çocuklarımızın yeterli ve dengeli besleniyor olması okul başarısı, fiziksel ve mental gelişimi açısından büyük önem taşımaktadır. Okul çağındaki çocukların beslenmesi genellikle çevresindeki arkadaşlarından ve sosyal medyadaki reklamlardan oldukça etkilenebiliyor. Bu sebeple aile olarak iyi bir rol model olmak ve sağlıklı beslenme alternatifleri oluşturmak gerekiyor. Çocuklarımızın okuldaki performansını artırmak, kaliteli bir beslenme alışkanlığı oluşturmak ve çocukluk çağı obezitesini engellemek adına çocuğunuz için sağlıklı beslenme çantası menülerini şu şekilde oluşturabilirsiniz:
Örnek Menü1: Tam tahıllı peynirli tost veya soğuk sandviç + kuru meyve ve yemiş karışımı + ayran
Çocuklara B grubu vitaminlerinden zengin tam tahıllı ekmek tüketimi alıştırılmalı, protein ve kalsiyum kaynağı olan peynirin seçimi çocuğa bırakılmalıdır. Enerji ve zihin gelişimi açısından da fındık, fıstık, badem gibi tohumlar ve kuru meyveler beslenmede sıkça yer almalıdır.
Örnek Menü2: 2 dilim sebzeli börek + taze sıkılmış meyve suyu + puding veya muhallebi
Yumurta, süt gibi protein açısından zengin besinlerle hazırlanan börekler genelde çocukların severek tüketebileceği besinlerdendir. Dışarıda satılan meyve sularından ziyade evde taze meyvelerden hazırlanan meyve suları katkısız ve doğaldır. Az şekerli sütlü tatlılar ise hem karbonhidrat ihtiyacı hem de tatlı isteğini karşılamak için çocuklara verilebilir.
Örnek Menü3: 2-3 dilim ev yapımı cevizli kek + küçük boy mevsiminde taze meyve + süt
Az şekerli kuruyemiş eklenmiş kekler hem lezzet hem de besin değeri açısından doğru bir seçenek olacaktır. Mevsiminde tüketilen meyve veya sebzeler ise güçlü bir bağışıklığın olmazsa olmazlarıdır. Yine çocukların büyüme ve gelişimlerinin desteklenmesi açısından süt ve ürünlerinin beslenme çantalarında her gün bulundurulması oldukça önemlidir.
Çocuklarınızın beslenme çantalarına dışarıda hazır satılan gıdalar ve paketli ürünler yerine evde pratik olarak hazırlayabileceğiniz sağlıklı ve besleyici öğünler ekleyin. Sağlıcakla kalın.
Dyt Gülşen EROĞLU





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.