Siyaset Feraset İster
31 Oca 2020 / Cum 11:30
/ 1.215 Kez Okundu
| |

CHP İnegöl ilçe Başkanı Kemal Torun cümle arasında "dindar ve kindar nesil istemiyoruz" dedi. Haliyle bu da bir anda şehrin gündemine oturdu. İzlediğim kadarıyla önünde bir metin yoktu. Bireyin hata yapma ihtimaline olan saygımdan dolayı konuyu iki ana başlıkta anlaşılır olmak amacıyla tahrik edici cümleler kurmadan kısaca ele almak istiyorum. 

Birincisi Kemal Torun'un gaf yapmış olma ihtimali. Gördüğüm kadarıyla başkanın önünde bir metin yoktu. Yazılı bir metni okumadan yapılan açıklamada hata yapma ihtimali epey yüksektir. Daha önce tecrübe ettiğimden biliyorum ki bu gayet insani bir durum. Ancak başkan sözünü geri almadığı sürece bu hüsnüzan geçerliliğini yitirir ve ağzından çıkanlar iyi ihtimalle bilinç altının dışavurumu olur. 

İkincisi ise bilerek ve isteyerek söylemiş olma durumu. Daha önce CHP İnegöl örgütü ile alakalı canlı yayında 'İnegöl'ün muhafazakar yapısına uygun siyaset yapmıyorlar bu sebeple başarılı olamazlar' eleştirisi getirmiş ancak önceki İlçe Başkanı dahil parti mensuplarının bir kısmından tepki görmüştüm. 

Bu sebeple o gün ne demek istediğimi bugün ispatlayan Sayın Kemal Torun'a teşekkür ediyorum. 

"Dindar bir nesil" istemeyen CHP İlçe Başkanı anayasal haklarına göre bu cümleyi kurma özgürlüğüne sahip ancak İnegöl gibi muhafazakar bir şehirde siyaseten başarılı olma özelliğine asla sahip değil. 

Fikir olarak bambaşka yerlerde olduğum fakat içinde sevip saygı duyduğum bir çok kişinin bulunduğu CHP örgüt yöneticileri başarı istiyorsa ya siyaseti kurallarıyla yapmalı ya da siyaset yapmayı bırakmalı. 

Yoksa 'Halk Partisi' halkın değil, yaşadığımız coğrafyanın sosyo kültürel yapısına uzaktan bakan ideoloji sahibi yöneticilerin oluşturduğu küçük radikal bir dernek olmaktan öte gidemez.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.