Sokağı duymayanlar bu sonucu göremedi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Sokağı duymayanlar bu sonucu göremedi
01 Nis 2024 / Pzt 14:08
/ 3.716 Kez Okundu
| |

Bir yerel seçim daha geldi ve geçti. Kimsenin beklemediği denilen sonuçlar, aslında ben geliyorum diyen sonuçlar dün sandıklara yansıdı.
AK Parti gelen sonu hep muhalefetin hataları ile ötelemişti. Bu seçimde ise AK Parti’ye vatandaş cezayı kesti, hem de bu ceza AK Parti için yıkıcı etkide olacak bir ceza.

İnegöl gibi kale tabir edilen bir ilçede %30’a varan bir oy kaybı var. AK Parti’nin %70’leri gördüğü ilçede %40’lara düşmesi sadece emeklinin sandığa gitmemesi ile açıklanacak bir durum değil.

10 ay önce yapılan milletvekili seçimlerinde İnegöl’de bir kaybın olduğu görünüyordu ama AK Parti içindeki gururdan gözleri kapanmış, egolarından sokağı duymayan yöneticiler bu kaybı görmek istemedi.

Son hafta REİS yapar bir hamle toparlar bu seçimi diyen isimlerin hepsi yanıldı. İnsanların yanınıza sevgiden değil korkudan geldiğini bugün itibari ile fark etmişsinizdir.

37’de 37 yapacağız, İnegöl’de tulum çıkartacağız' diyenler bir hesap verirler artık. Halkın içinden gelip halka tepeden bakan zihniyet hep kaybedecektir.

Türk siyasetinde bu hep böyle olmuştur. Halk AK Parti’ye 7 Haziran seçimlerinden sonra 2. Sarı kartı verdi bu işin sonu kırmızı karta gidiyor, her şeyi çok bilenlere duyurulur.

HASAN EROĞLU KENDİNİ KANITLADI
İnegöl’de Saadet Partisi 2. Parti konumuna yükseldi. 2009 yılındaki Zeki Anıl Gülşen rüzgârından sonra ilk defa Saadet Partisi böyle bir rüzgâr estirdi. Hasan Eroğlu ismi açıklanmadan önce %6’larda olan Saadet Partisi’nin oyu Hasan Eroğlu ile birlikte %21’lere çıktı. Buda Hasan Eroğlu için çok büyük bir başarı söz konusu.

İNEGÖL’DE CHP RÜZGÂRI
İnegöl’de CHP Çok uzun zaman sonra müstakil olarak İnegöl’de meclis üyeleri çıkarttı. ORC’nin yayınladığı ankette tek tutan kısım CHP oldu. CHP İnegöl’de, büyük şehirin kazanılmasının ardından hem iktidar hem de muhalefet partisi oldu. CHP için renkli bir dönem başlıyor, süreci yönetirseler CHP İnegöl’de kalıcı parti olur.

YENİDEN REFAH İYİ BAŞLANGIÇ YAPTI
Yeni kurulmuş bir parti, teşkilatı sokağı yeni öğrenmiş bir parti ilk seçiminde İnegöl gibi zor bir yerde 2 meclis üyesi sokması iyi bir başarı olarak görmek lazım. YRP Türkiye genelinde ise 3. Parti olarak 2028 ile alakalı önemli bir mesaj verdi. AK Parti’nin kaybedilmesi YRP’ye fatura edilecekti ki fark çok yüksek çıkınca kimsenin söz söyleme hakkı kalmadı.

D’HONT SİSTEMİ GARABETİ
İnegöl’de meclise giren muhalefet partileri toplamda 68 bin 470 oy alırken, iktidar partisi ise 69 bin 996 oy aldı. Belediye meclisinde ise koltuk dağılımlarında ise tam bir adaletsizlik söz konusu. Muhalefet partilerinde toplam 9 isim belediye meclisine girerken, iktidar partisine ise kontenjan hariç 24 isim meclise giriyor. Bu garabet sistem ile demokrasi nasıl sağlanacak oda ayrı bir muamma? TBMM’nin çözmesi gereken sorunlardan biri olarak karşımızda duruyor.
 


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.