Sorumluluğu üzerine alamayan yönetici olamaz

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Sorumluluğu üzerine alamayan yönetici olamaz
01 Şub 2020 / Cmt 16:20
/ 664 Kez Okundu
| |

Malumunuz CHP İnegöl İlçe Başkanı Kemal Torun yaptığı “Kindar ve Dindar nesil istemiyoruz” açıklaması ile İnegöl kamuoyunun tepkisini çekmişti.
Bu yazıyı bilerek bekletmemin tek amacı, Kemal Bey’in cevap hakkını kullanması idi. Kemal bey bugün parti binasında kamuoyunu rahatlatmak adına cevap hakkını kullandı.

Yapılan açıklama hakkında gözlemlerimi paylaşmak istiyorum. Kemal bey açıklamasından emindi ve önünde bir hazır kâğıttan konuştu. Kemal bey dersine çalışmadan kameraların karşısına geçtiği çok belliydi. Eğitimci kimliği ile tanınan Kemal Bey, hazır metni okumakta zorlandı. Hatta metinin dışına çıktığında ise hata yapmaya devam etti. En bariz hatası ise yaşadığı şehrin nüfusunu 350 bin olarak telaffuz etmesiydi.

Kemal bey inatla sözlerinin çarpıtıldığını ifade etti. Hatta parti içi gençlerden gelen tepkilerin ise yapılan haberlerden sonra olduğunu söyledi. Gözden kaçırdığı ise ilk tepkiyi veren ise o gün o açıklamanın olduğu yerde, yanından duran geçmiş dönem gençlik kolları başkanı Melis Birgül’dü. Melis Hanım o yayındaki sözlere tepki göstermişti.

Sorumluluğu üzerine alamayıp bir komplo teorisi oluşturmak, yönetici vasfı değil sorumluluktan kaçmaktır. Basın toplantısına çağıran siz, canlı yayında konuşan siz tepki olunca da bize komplo kuruldu demek sorumluluktan kaçmak suçu birilerine atmaktır.

Kamera ve makam ne yazık ki insanları hata yapmasına neden olabiliyor. Ben Kemal Bey’in, herkesten özür dilerim kendimi ifade etme konusunda sıkıntı yaşadım. Benim kurduğum cümle iktidarın oluşturmak istediği dindar nesil üzerine. Biz herkesin dinine saygılıyız demesini ve kendisini ifade edememesinden kaynaklı istenmeyen bir tablo ortaya çıktı demesini beklerdim.

Kemal beye 13 yıllık bir gazeteci olarak tavsiyem dersine çalışmadığınız konuda kamera karşısına geçmeyin yoksa daha çok böyle talihsiz açıklamalar yaparsınız.
 
 


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.