:
/ 2.620 Kez Okundu
| |

Yıl 1999. ilçemizdeki tüm partiler bugünlerde olduğu gibi, yine hararetli bir şekilde yerel seçimlere hazırlanıyor.

 1994 yılında Refah Partisi ile İnegöl Belediye Başkanı seçilen Rahmetli Hikmet Şahin, bu kez

ismi değişen, ama aynı misyonun partisi olan Fazilet Partisi adayı Karşısında ise MHP’den Fikret Fidan gibi çok ciddi bir rakip var. Yarışın Fazilet Partili Şahin ile MHP’li Fidan arasında geçeceği herkes tarafından kabul edilmekte.

 

O seçimlerde birde, Doğru Yol Partisi’nden ayrılanların kurduğu Demokrat Türkiye Partisi vardı. Hüsamettin Cindoruk’un genel başkan olduğu DTP’nin adayı ise İnegöl’ün sevilen simalarından, dayı lakaplı Rahmetli Nihat Korkmaz idi.

 

Hiç kimsenin hesaba katmadığı DTP’li Nihat Korkmaz, herkesin kabulüdür ki, 1999 yerel seçim sonuçlarını belirleyen kişidir.

 

Rahmetli Hikmet Şahin’in “Benim rakibim Fikret Fidan değil, Nihat Korkmaz” şeklindeki stratejik çıkışı da, MHP’ye kayacak muhtemel oyları engellemiştir. Özellikle İnegöl’ün yerel diye tabir ettiğimiz kesimi yani manavlar, dayıyı o dönemde kıyasıya desteklemiş ve Hikmet Şahin, kritik geçen seçimi az bir farkla ikinci kez kazanmasını bilmiştir.

 

1999 yılında birbirine rakip olan Şahin ve Korkmaz’ın yolları, uzun yıllar sonra AK Parti’de kesişmişti. AK Parti çatısı altında İnegöl’e ve Bursa’ya hizmetleri oldu. Şimdi ikisi de hayatta değil, Allah her ikisine de gani gani rahmet etsin.

 

1999 yılında MHP adayı olarak seçime giren ve seçimi az bir farkla kaybeden Fikret Fidan İnegöl Belediye Başkanlığı için 3. kez şansını deneyecek. MHP’li Fidan, yerel seçimleri kazanmaya en yakın adaylardan biridir bana göre.

 

Ancak Fikret Fidan’ın karşısında bu kez Hikmet Şahin gibi güçlü bir aday yerine, AK Parti gibi güçlü bir iktidar partisi olacak. Zira Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi İnegöl’de de yarış, AK Partili adaylara karşı değil, AK Parti iktidarına karşı verilmekte. Yani adaylar bir nevi AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan ile yarıştırılmakta. Bu sebepledir ki, seçimi kazanacak olan muhalefet partisi adayı,  iktidarın belediye başkan adayına karşı değil, Tayyip Erdoğan’a karşı zafer kazanmış olacak.

 

Peki bu kez nasıl bir süreç yaşanır. 1999 yılında seçimi az bir farkla kaybeden Fikret Fidan bu kez ipi göğüsleyebilir mi?

 

İşte burada 1999 yılında dayı örneğinde olduğu gibi, denge unsuru olacak, seçime büyük etki yapacak bir irade var. Bu iradenin ismi Manav hareketidir.

 

Manav hareketi Fikret Fidan’ın aday olmasıyla çok büyük değer kazanmıştır. Manavların bu saatten sonra herhangi bir partiden aday çıkarması harakiri olacaktır. Hülasa manavların bu süreci iyi analiz edip, değerlendirmesi ve akıllı bir manevra yapması gerekmektedir.

 

Manavları görmezden gelen partilerin seçimde başarılı olması mümkün değildir. Manavları ikna edip yanına alan partinin adayına ise İnegöl Belediye Başkanlığı şimdiden hayırlı olsun diyebilirim. Zira tarih tekerrürden ibarettir.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.