Tepkiler lojmana değil, yeşil alanların kıyılmasına

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Tepkiler lojmana değil, yeşil alanların kıyılmasına
30 Tem, 2021 / Cum 16:28
/ 4.932 Kez Okundu
| |

İnegöl’de son 2 günün konusu kaymakamlık lojmanı. Konu yıllardan beri gelen bir konu, ama o günün şartları ile bugünün şartları aynı değil.
Lojman binası ihtiyacı nereden hasıl oldu anlatayım. Benim edindiğim bilgilere göre inşaat halinde olan belediye binasının bir kısmı kaymakamlık birimlerine verilecek ve kaymakamlık binası boşaltılacak yıkılacak sadece buranın yıkımı ile değil Sedir Kafe mevcut kaymakamlık lojmanı ve taksi durağı da yıkılarak İnegöl’e yeni bir meydan kazandırılacak. Proje çok mantıklı eğer ağaçlandırılması güzel de yapılırsa. Bu proje İnegöl merkezine nefes aldıracak bir proje olacak.

Buradan kaldırılan kaymakamlık lojmanı için Kültür Park içinde, jandarma lojmanlarının hemen arkası Doğan Spor tesislerinin hemen yan tarafına yapılacak. Bu lojman olayına vatandaşlardan da ilçedeki siyasi partilerden de tepkiler geldi.

Bence bu tepkilerde sonuna kadar da haklılar. Nüfusu 300 bini bulan İnegöl’de, İnegöllülerin rahatça nefes alabilecekleri, oturabilecekleri tek yer rahmetli Hikmet Şahin döneminde yapılan Kültür Park. Pandemi döneminde evlere tıkılan binlerce insanın nefes alabileceği yeşil alanına beton dökerseniz bu tepkilerin doğması da gayet normal.

Bu tepkiler kaymakamlık lojmanının yapılmasına değil bu tepkiler Kültür Park İnegöllülere yetmiyor artık daha fazla yeşil alan üretilmeli daha fazla sosyal donatı alanları üretilmeli. İnegöllüler bunları istiyor, İnegöllüler hafta sonu şehir dışına kaçıyorlar, imkanı olup şehir dışına gidemeyenlerin yeşil alanlarına beton dökerseniz tepki gösterilmesi gayet normal.

Artık İnegöl’ün merkezine bırakın beton dökmeyi çivi bile çakılmasın. Artık bu şehrin merkezi kaldırmıyor betonu, bırakın şehir merkezini doğa kaldırmıyor. 2 km ötedeki köy ile İnegöl Merkezinde sıcaklık farkı en az 2 derece oynamakta. Birileri artık bunun farkına varması gerekiyor.

Gelin yol yakınken bu projeden vaz geçin, İnegöl’e daha fazla yeşil alan nasıl kazandırılabiliriz buna kafa yoralım. İnsanların nefes alabildiği tek yer olan Kültür Park’ı daha nasıl güzelleştirebiliriz bunlara kafa yoralım. Kafa yoralım ki İnegöl daha güzel yaşanabilir bir kent olsun.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.