Türkiye’nin Kızılay’ı Çağ Atladı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Türkiye’nin Kızılay’ı Çağ Atladı
27 Şub 2021 / Cmt 13:03
/ 1.223 Kez Okundu
| |

Yardım denilince ilk akla gelen kurum olan Türk Kızılay’ı Dr. Kerem Kınık’ın önderliğinde muazzam bir değişim ve dönüşüm geçirdi.
Öyle ki yıllarca tabela derneği hüviyetinden öteye geçemeyen birçok il ve ilçede ki şubeler, çok değil sadece iki yıl önce başlayan bu değişim hareketinin ardından adeta çağ atladı.
İnegöl ölçeğinde de benzer bir durum söz konusu…
Bundan tam 2 yıl önce Türk Kızılay İnegöl Şube başkanlığı Varol Yılmaz ve ekibine teslim edildi.
Türk Kızılay’ının toplumumuzdaki karşılığı, bu görevlendirmenin verdiği manevi yük ile birlikte, tevdi edilen görevin zorlu bir görev olduğunu bilinci ile hareket eden Yılmaz ve ekibi tam anlamıyla az zamanda çok iş başardılar…
Göreve geldiklerinde 90 bin TL civarında olan bağış miktarını neredeyse %1600 arttırarak İnegöl’deki ihtiyaç sahiplerine uzanan gerçek bir şefkat eli olmayı başardılar.
Sadece nakit bağış miktarını arttırmakla da kalmadılar.
Ayrıca ayni bağış miktarında da ciddi artışlar sağladılar.
İhtiyaç sahiplerine erzak kolisinden hijyen paketine, market kartından öğrenci bursuna kadar bir çok alanda çeşitli yardımları gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırdılar.
Yardım başvurusu bulunan kişinin, gerçekten ihtiyaç sahibimi yoksa geçmişteki gibi yalan dolanla yardım isteyen dolandırıcı mı olduğu bizzat yerinde tespit ediliyor.
Tespitte bay ve bayan gönüllüler görev alarak ailenin durumuna göre inceleme gerçekleştiriyor.
Ailenin ihtiyaç sahibi olduğu tespit edildikten sonra tüm ihtiyaçları ivedilikle giderilerek sürekli yardım alması ile ilgili süreç işleme alınıyor.
Bu samimi çalışma karşısında da ilçe halkı duyarsız kalmadı ve kendilerine verdikleri desteği her geçen gün arttırdılar.
Yapılan bu yardımlar sadece İnegöl’le mi sınırlıydı?
Elbette değil!
Ulusal ve uluslar arası tüm yardım kampanyalarına vermiş oldukları desteklerle de mazlum ve mağdur herkese İnegöl insanının yardımlarını ulaştırdılar.
İnegöl halkı hayırsever, yardımsever bir halktır.
Bunu yakinen bilen ve uzun bir süre tam anlamıyla bu çalışmaların göbeğinde görev alan birisi olarak gönül rahatlığıyla Kızılay’a vereceğiniz desteğin yerine ulaşacağı hususunda size teminat verebilirim.
Güzel işler güzel insanlarla olur.
Rabbim hepimizi güzel, hayırlı insanlarla karşılaştırsın…





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.