Üçlü masayı bir türlü kuramadık

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Üçlü masayı bir türlü kuramadık
06 Oca 2023 / Cum 14:57
/ 905 Kez Okundu
| |

İnegöl’de yıllardır bir üniversite hikâyesi anlatılır durulurdu. Hatta bir dönem adı bile konmuştu. Altı Eylül mü olsun Turgut Alp mi olsun diye konular bile konuşulmuştu. Sonra bu heyecan bir anda kayboldu aslında İnegöl bu konuda ciddi bir yol almıştı.

İnegöl’de işletme ve sağlık bilimleri fakültesi var, sadece bir fakülte daha kurularak, İnegöl’e bir butik üniversite kurulma durumu var.
Bu konu hakkında geçtiğimiz Salı günü kampüste bir çalışma oldu. AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel ziyarette bulunduğu toplantıda, üniversitenin eski binalarının yıkılıp yeni binaların yapılması hatta bu alan içine bir de erkek KYK yurdu yapılması gündeme gelmiş.

Şehrin merkezinde kalan dar bir alan içinde binalara tadilat yapılmasından ziyade bu alanın şehrin dışında daha büyük alanda gelişmeye açık kampüs yapılması da gündeme gelmiş.

Şehri idare eden icra makamlarının tabi bu konularda ortak bir karar almamışlar. Herkes kendi fikri üzerine bir çalışma yapmış. Tıpkı hükümet konağı gibi işin Ankara ayağını yürüten milletvekilimiz, İnegöl’deki yerel idarede bulunan belediye başkanımız ve AK Parti ilçe başkanının ortak bir karar içinde olmamaları gibi bir durum çıkmış ortaya.

Aksi bir durum varsa yine bu köşeden tekzip etmeye hazırım. Kendimce doğrulattığım bu bilgilerin gerçekliği çok yüksek. Zaten sosyal medya paylaşımlarından da belli olmuyor mu, aynı karede aynı mekanda bulunmamak için yoğun bir çaba sarf ediliyor. Şehrin menfaatleri küslüklerle dargınlıklarla göz ardı edilmesi, bu şehire ve bu şehirde yaşayanlara çok büyük haksızlık olur.

Ahmet, Mehmet kavgasını bırakıp İnegöl davasını yürütme vakti çoktan geldi geçti bile. Bence sorumluluk sahipleri, sorumluluklarının farkına varması lazım. Kaybeden İnegöl oluyor.

Bakın örneklerini sayayım, şehrin merkezinde kalan ve artık büyümesi çok zor olan devlet hastanesi. Yeni İnegöl kamu yatırımı beklerken, yine şehrin en merkezi yerinde kalan bir emniyet müdürlüğü binası. Yine gelelim şehrin yeşil alanı diye tabir edilen insanların nefes alabileceği yeni hükümet konağı alanı. Ne diyelim istişarede hayır vardır. İstişareden kötülük gelmez yeter ki niyetler halis olsun.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.