Unuttuklarımızı tekrar bize hatırlattın Naim

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Unuttuklarımızı tekrar bize hatırlattın Naim
05 Ara 2019 / Per 12:52
/ 1.268 Kez Okundu
| |

Dün gece çok güzel bir organizasyonda yer almanın mutluluğunu yaşattıkları için başta İnegöl Bal-Göç dernek başkanı Mustafa Kahraman olmak üzere genel sekreter Ertan Başdere ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür etmek istiyorum.

Çok güzel bir organizasyon düzenlediler.  Bal-Göç üyelerini özellikle genç kardeşlerimizi Naim Süleymanoğlu ve Balkan Göçmenlerinin yaşadıkları sıkıntıları anlatıldığı film Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu filmini izleme fırsatı verdiler. Bu filmi sinemada tek başına da izleyebilirsiniz ama bu sıkıntıları yaşayanlarla beraber izlediğinizde filimdeki duyguyu tam manası ile yaşayabiliyorsunuz. Filmin arasında gözyaşlarına hâkim olamayan anneleri görünce o dönem balkanlarda yaşanan sıkıntıları tam manası ile anlayabilme fırsatınız oluyor.

Aslında bu film bana savaşların mücadelelerin sadece silahla kazanılmayacağını gösterdi. Tek başına Naim Süleymanoğlu, sadece halter kaldırmadı tüm balkanların özgürlük duygularını kaldırdığını gösterdi.

Kariyerine 3 olimpiyat, 7 dünya şampiyonluğu sığdıran, tam 46 kez rekor kıran bu minik dev adamın Türkiye için anlamı çok başka. Naim’in hayat hikâyesi herkesin malumu zaten. O asimilasyon sürecini, komünist rejimin Türklerin kimliklerini değiştirmek için yaptığı işkence öyle acıklı ki bu sahneleri izleyip duygulanmamak elde değil. Gidin bu filmi izleyin, izleyin görün ve tarih boyunca Türk milletine yapılan zulümleri görün.

Gidin filmi izleyin Naim’in Türkiye’ye iltica ettikten sonra neyin motive ettiğini öğrenin. Yaptığı işte başarılı olduğu takdirde asimile edilmeye çalışılan Balkan Türklerinin sesi olacağına inancını görün.

Naim sadece 3-5 kilo kaldırmadı balkanlarda yaşayan Türklerin yere düşen umudunu kaldırdı. Bunu da Birleşmiş Milletler kürsüsünde yaptığı konuşma ile başardı.

Sözüm ona sözde Türkler soykırım yaptı yalanlarına karşı bizlerin yaşadığı zulümleri bu tarz filmlerle dünyaya duyurmamız lazım. Savaşlar sadece silahlarla kazanılmıyor bunu bize Naim 40 sene önce gösterdi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.