Adem Demir | TÜM YAZILARI
twitter.com/admr_
Eklenme: 28 Eyl 2021 / Sal 18:21
A A / 703 Kez Okundu
| |

Ali Babacan ve İnegöl programı

Ali Babacan’ın İnegöl’deki programını baştan sonra takip etme imkânım olmadı ama baş başa 1 saati süren bir sohbet etme imkânım oldu.
İlk izlenimim Ali Babacan’dan tek başına bir lider motifi çıkarmak imkânsız. Çok naif bir insan Ali Babacan, tıpkı soyadı gibi babacan tavırlı. Ali Babacan’dan bir Recep Tayyip Erdoğan gibi kitleleri peşinden sürükleyebilecek bir lider pozisyonu çıkartmak bana göre zor. Anladığım kadarıyla kendisinin de böyle bir beklentisi ya da düşüncesi yok. Ekonomi konunda gerçekten bilgili birikimli. Ayakları yere basan gerçekçi çözüm önerileri sunuyor. Ekonomiyi kurallarına göre oynayacaksın yoksa sonucu da ortada demesi de bu günkü durumu özetleyen tablo zaten. Ekonomi dışında diğer konular da ise ekibine danışmayı istişare yapmayı da ihmal etmiyor.
Ali Babacan, ekonomide ki kötü durumun her dönem bir suçlu bulunmasına karşı, esnaf ile vatandaşın karşı karşıya getirilmesi toplumsal birlikteliğe zarar vereceğini söyledi.
Devlet içindeki kurumların görevini yapamadığını söyleyen Ali Babacan Zincir marketlerin Rekabet Kurumu vasıtasıyla her dönem denetlenebileceğini hata yapanında cezalandırılabileceğini söyledi.
Erken seçim konusunu pek kafasına takmamış Ali Babacan seçim ne zaman olursa olsun havasında.
Mevcut iktidarın Başkanlık sistemi ile alakalı bir başarısının olmadığını, başarılarının hepsinin parlamenter sistemde kazanıldığını ifade ederek güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçilmesi gerektiğini savundu.
Karşınızdaki başarılı bir ekonomist ve ekonomi eski bakanı olunca konu hep ekonomi üzerine oluyor. Son dönemde gençlerin borsa ve kripto paralar üzerinden gelir etme girişimlerini sordum. Ali Babacan, bilgi ve birikimin olmadığı konularda yatırım yapılmaması gerektiğini özellikle bu yatırımın kredi gibi borçlarla yapılmaması gerektiğini söyledi.
Benim için güzel bir sohbet ortamı oldu, kendisi yerel medyaya çok önem verdiğini söyledi zaman ayırarak da bunu gösterdi. Önemli olan muhalefette iken değil iktidarda iken önemi göstermek.
Ali Babacan sorduğum tüm sorulara içtenlikle cevap verdi, bir tek Bursa İl Yönetiminde Kurucu Üye olan İnegöllü olan Burak Yalım’ın neden görevden alındığı sorusuna cevap veremedi. Bölge koordinatörlerimiz bilir diyerek bir siyasi manevra yaptı, koordinatörlerden de bir cevap gelmedi zaten.