Adem Demir | TÜM YAZILARI
twitter.com/admr_
Eklenme: 22 Nis 2017 / Cmt 19:04
A A / 63911 Kez Okundu
| |

İnegöl Büyükşehir Prangasından Kurtulacak

1 Nisan 2014 tarihinden itibaren sarı otobüslerle Ulu Cami’de Cuma namazını kılacağız derken, 2 senede anca sarıya boyanan 2 otobüsü kapımıza koyabildik.

Alt yapımıza neşter vuracağız, İnegöl uçacak derken, kolumuz kanadımız kırıldı.

Büyükşehirin nimetlerinden yararlanacağız derken, bitirene kadar bin bir türlü rezillik yaşanan, MER-PA birde beylik hanı elde tutulur nimetler kaldı elimizde. Unutmadan birde Kaymakamlık kavşağında ne idüğü belirsiz uzun çubuk.

Yani neresinden tutarsanız tutun Büyükşehir kanunu İnegöl gibi ilçelere 2 beden dar gömlek.  Büyükorhan, Harmancık, Keles gibi ilçeler için bulunmaz hint kumaşı olsa da İnegöl’e her gün zarar yazan bir kanun.

AK Parti’nin yönetim kademesi şunu çok iyi biliyor, Belediyeler kaybedildi mi diğer tüm seçimlerde kaybedilmeye başlar.   

Referandum sonuçlarını gösterdi ki artık 1 oyun bile çok kıymeti var. Bunu daha önceden fark eden AK Parti’nin yerel yönetimlerden sorumlu yöneticileri, Büyükşehir kanunu tekrar elden geçirmeye başladılar. İnegöl gibi olan 10-15 ilçedeki sıkıntıları dinleyerek yerel belediyenin güçlendirilmesi için çalışma içine girdiler. İnegöl ayarındaki ilçelerin yerel belediyelerini güçlendirecekler ve yetkilerini arttıracaklar. Bu kanundaki değişikliklerle, İnegöl Büyükşehir prangasından kurtulacak.

Normal takvime göre, 2019 yılı birçok şeye gebe. Önce yerel seçimler ardından da genel seçimler.  Referandumda ki fark gösterdi ki, AK Parti’nin artık hata yapma lüksü kalmadı. Bu halk AK Parti’nin istediğini verdi ama bir yandan da uyardı, gözüm üzerinde dedi.