Adem Demir | TÜM YAZILARI
twitter.com/admr_
Eklenme: 02 Nis 2018 / Pzt 19:43
A A / 6216 Kez Okundu
| |

İTSO’da yeni başkan kim olacak?

Geçtiğimiz Pazar günü İnegöl’de belki de İnegöl’ün en garip seçimi gerçekleşti. 3 bin 953 üyesi bulunan İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası’nda, oy kullanma hakkına sahip 2 bin 619 üye, 19 sandıkta oy kullandı.

Bir tarafta Metin Anıl’ın başı çektiği beyaz liste diğer tarafta ise Zeki Şahin’in başını çektiği mavi liste yarıştı. Bütün gözler mavi ve beyaz listeye çevrilmişken sandıktan çıkan sonuç sonrası gözler turuncu listeye çevrildi.

Beyaz liste 22 meclis üyesi çıkartırken mavi listede 22 meclis üyesi çıkarttı. Sandıktan iktidar çıkmayınca çok fazla hesaba katılmayan turuncu liste bütün hesapların önüne geçti.

Turuncu listenin başını çeken Mahmut Demirtaş birleştirici olacağını deklare etti. Mavi Liste ve Beyaz liste Mahmut Demirtaş üzerinden hesap kitap yaparken diğer yandan da karşı gruptan meclis üyesi devşirebilir miyiz? Hesapları yapmaya başladı.

Mavi listede başı çeken Zeki Şahin 5. Komitede kendi grubundan çıkamayarak aday olma hakkını kaybetti.

Herkes Zeki Şahin’in kaybettiğini düşünürken aslında diğer kaybeden de Metin Anıl oldu. 31 yıldır İTSO başkanlığı yapan Anıl kendi ekibinden önemli isimlerin gruplarından çıkamaması sonucu büyük bir hayal kırıklığı yaşadığını düşünüyorum.

Mavi liste Zeki Şahin adaylık şansını kaybetmesine rağmen umudunu kaybetmedi. Mavi liste adına başkanlık için Halil Malkaç ve Yavuz Uğurdağ isimleri konuşulmakta.

Metin Anıl yıllardır uyguladığı politikayı uyguluyor ve hala ben adayım demedi. Kulislerde konuşulanlara göre Metin Anıl, TOBB başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’ndan haber bekliyor.

Sonuç olarak ortada bir seçim var iddiası olan 2 taraf sandıktan büyük yara alarak çıktı, hiç iddiası olmayanlar ise bir anda tüm dengeleri değiştirdi.