Eklenme: 20 Şub 2022 / Paz 12:40
A A / 479 Kez Okundu
| |

Kaleci faktörü

Bir takımda maç sonu kaleci ön plana çıkıyorsa aslında orda sorun çalış. Çünkü takım pozisyon vermiştir ve iş kaleciye kalmıştır. Buda aslında hep olmaz ama maalesef geçen sezon olduğu gibi bu sezonda kaleci Gökhan çok maçta arkadaşlarından epey öne çıkmış oldu. 
Afyon maçı sonrası kritik Diyarbakır deplasmanında da takımın en iyisi kaleci Gökhan oldu. Maça ev sahibi takım istekli ve hızlı başladı. Maçın başında da bu istek ve arzı onlara penaltı kazandırdı. Bu sefer işler iyi gitmeyecek derken, Gökhan penaltıyı kurtardı ve adeta takımı ayakta tuttu. Maçın 30. dakikasına kadar sade bir uzaklardan İbrahim ile şutumuz var. Fakat o dakikadan sonra İnegölspor da en az ev sahibi takım kadar mücadele ve puan alma arzusunu artırınca ortaya zevkli ve çekişmeli bir maç çıktı.
İlk yarı biterken rakip takımın adeta asisti ile Ömer Faruk golü atınca da ibre bir anda bize döndü. Hatta golü attıktan sonra bir net vuruş yine Ermec'in direkten döndü. Belki o anda maç bitebilirdi bile. 2. yarı rakibin ciddi pozisyonlarında kalecinin şans tanımaması İnegölspor ofansa dönmesi, kontradan pozisyonlar bulması işin bize döneceğinin adeta sinyalini vermiş oldu. Sonuç itibariyle kimsenin beklemediği Afyon ve Diyarbakır maçlarında 6 puan çıkartarak, herkesin 6 puan beklediği Niğde ve Adıyaman maçında 5 puan kaybetmiş olduk. Buda bizim için enteresan bir deneyim oldu. Artık aşağılarla işimiz kalmadığı gibi play-off hattı ile de aynı puan farkı korunmuş oldu. 
Bana göre yapılması gereken prim sisteminin düzenlenmesi kadro revizyonların oluşması adına büyük fırsat. Bu da Çarşamba günü oynayacağımız Velimeşe maçından sonra daha da netleşecektir diye düşünüyorum.