Eklenme: 22 Mar 2021 / Pzt 18:24
A A / 1120 Kez Okundu
| |

Karantinada alınan kilolara çözüm

Karantina sebebiyle uzun süre evde yaşam, yepyeni zorluklarla birlikte geldi ve dünya çapında milyonlarca insanın günlük rutinini alt üst etti. Salgının yol açtığı sağlık sorunları, mali sorunlar ve belirsizlik, artan stres seviyelerine sebep oldu. Pek çok insanın zihinsel ve fiziksel sağlığını etkileyerek kilo alımına neden oldu. İşin kötü tarafı COVİD-19 dan dolayı hastaneye yatışlar çoğunlukla obezite problemi olan bireylerde görüldü.

Salgın sırasında kilonuz hakkında endişeleriniz varsa, yalnız değilsiniz. Pek çok insan gibi siz de belirteceğimiz noktalara dikkat ederek karantinada aldığınız kiloları kontrol altında tutabilirsiniz. Peki ne yapmalısınız?

KİLO VERMEYİ KOLAYLAŞTIRACAK 10 ADIMLA BAŞLAYIN

1)Güne 2 bardak ılık su ile başlayın. Her öğününüzden yarım saat önce su içmeye çalışın.
2)Yüksek proteinli bir kahvaltı yapın.
3)En az 2 öğünde çiğ olarak mevsim yeşillikleri/sebzeleri tüketin.
4)Yeşil çay için.
5)Probiyotik besinler tüketin. (Kefir, yoğurt)
6)Yağ yakımına destek olan baharatlar kullanın. (Pulbiber, zencefil, tarçın, kekik, zerdeçal)
7)Küçük servis tabakları kullanın. Hatta tatlı kaşığı ve daha küçük çatallar ile yemek de iştahınızı erken kapatır. Mutlaka yavaş yemek yiyin.
8)Haftada en az 4 öğünde kurubaklagil yemeği/salatası tüketin.
9) Hareket edin. Tüm gün oturup akşam 1 saat yürümenin sabahki metabolizmaya hiçbir katkısı yoktur. Saat başı kalkın ve 1-2 dakika dolanıp, esneyip gerilin.
10) Ve en önemlisi bedeninize güvenin. Bedeniniz sizi her gün hayatta tutmak için harika işler çıkartır. Onu takdir edin ve asla yaptığı işi azımsamayın. İyi düşünmek, iyi hissetmeye, iyi hissetmek, daha kontrollü davranmayı sağlar. Kontrol ise başarının anahtarıdır. O yüzden kendinizi sevin ve bu işi kontrol edebileceğinize inanın.

Sağlıcakla Kalın
Diyetisyen Ayşenur Doğan