Eklenme: 12 Şub 2021 / Cum 19:02
A A / 968 Kez Okundu
| |

Lafla Uzay Gemisi Yürümez

Corona Virüs’te üçüncü dalga başladı, ekonomimiz sizlere ömür. İdarecilerin basiretsiz, tutarsız ve korkak politikaları salgının hızını kesmeye yetmedi. Üstüne bir de mutant varyantlarla, endişe had safhaya yükseldi. Şu dönemde insanlar ikiye ayrılıyor; canının derdinde olanlar, malının derdinde olanlar. Her iki kesimde de sinir ve stres katsayısı hayli yüksek. Ülkemizde yedi milyon vatandaşın dolaylı ya da doğrudan şekilde geçindiği sektörlerin geliri ve düzeni paramparça oldu. Hükümet bu insanları görmezden geldi, adeta ıssız adada tek başına terk etti. Hafta sonu yasaklarından, pandemi kaynaklı endişelerden ve insanların gelirlerindeki azalmadan ötürü mağazacılık ve perakendecilik kan ağlıyor. Salgın Nisan ayında da kontrol altına alınmamış olursa turizm de mevta demektir. Aile kontenjanından bakan olan enişte beyin hoyrat ekonomi politikaları yüzünden, hükümetin de eli kolu bağlı. Meteorolojiden yağmur haberini alıp, yağmur duasına çıkan hacılar hocalar da bereket duası konusunda iştahsız ve sessiz.

Türkiye İstatistik Kurumu bir takım veriler açıklıyor ama, basına kapalı toplantılarda kendilerinin de bu verilere güldüğünden, acaba inanan var mıdır diye göbeklerini kaşıdıklarından eminim. Hali hazırda çuvalla para verip global basın kuruluşlarına yayımlattığımız makaleler tüm dünyada alay konusu. Mızrak çuvala sığmıyor, berberine söz geçiremeyen ve saç traşıyla ilgili konuşan herkese dava açan sırma saçlı, yakışıklı mı yakışıklı, soyu soylanmış, boyu boylanmış bakanımızın gündem değiştirmek için ülkemizin en güzide gençlerini terörle ilişkilendirip algıyla gündem değiştime çabası da işe yaramadı. En büyük düşmanın işsizlik ve yoksulluk olduğunu hepimiz biliyoruz, yeni düşmanlar yaratıp şeytan taşlatır gibi taşlatmanın da güneşi balçıkla sıvamaktan farkı olmadığı ortada.

Hükümet, halkın gerçek sorununa çözüm üretemiyor, halkın neredeyse tamamı ekonomik gelecekten umudunu kesmiş, yoksulluktan ve enflasyondan bezmiş durumda.  Bu halkı oyalamanın bir yolu olarak şimdi de hayal satmaya başladılar. Uzaya çıkacakmışız. Allah akıl fikir ve şifa versin ne diyelim. Kendi ülkesinde esnafının sorununu çözemeyip kulağının üstüne yatanlar, bunun yanında ziyafetlerden, kongrelerden, turistik tesislerden vazgeçemeyenler, Elin Musk’ıyla uzaya gideceğiz diye cambaz oynatıyor.
Lafla uzay gemisi yürümez, önce bir esnafa, işçiye, köylüye ay sonunu gösterin, sonra kiminle isterseniz aya gidin. Yolunuz bahtınız açık olsun.