Adem Demir | TÜM YAZILARI
twitter.com/admr_
Eklenme: 18 Eyl 2021 / Cmt 19:01
A A / 4437 Kez Okundu
| |

Nereden çıktı bu il olma mevzusu

Her şeyi tek başına başaran ülke ekonomisine ciddi destek veren İnegöl bir tek il olma hayalini gerçekleştiremedi.
 
1994 yılında İnegöllüler organize olarak 10 otobüsle TBMM’ye giderek İnegöl’ün il olması için çalışmalar yapmıştı.

İnegöl’ün en büyük hayali olan il olma konusuna en çok değer veren siyasetçi Necmettin Erbakan olmuştu. Erbakan başbakanlığı döneminde 82 plaka sözünü vermişti.  Gerçekleşen 28 Şubat Post Modern darbe sonrası bu söz yarım kalmıştı.
Aradan yıllar geçti, AK Parti iktidarı döneminde hiçbir ilçe il yapılmadı. İktidar kanadı il olma konusunda hareket etmezken, Cumhur İttifakı ortağı MHP, 9 Mart 2011 ve 27 Nisan 2012 tarihlerinde TBMM'de 5 ilçe ve İnegöl adıyla yeni bir il kurulmasına ilişkin kanun teklifi vermişti. Muhalefet kanadından CHP ise İnegöl’ün il olması için girişimlerde bulunmuş hatta en önemli girişim CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun imzasıyla İnegöl’ün il olma teklifi verilmişti.

İnegöllüler her geçen gün il olma hayalinden uzaklaşırken bir anda gündeme MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman’ın sözleri bomba gibi düştü.

İl olma konusu Cumhur İttifakı’ndan gelince insan ister istemez heyecanlanıyor.  İsmet Büyükataman durup dururken neden İnegöl’ün il olacağını söyledi.

Kulislerden edindiğim bilgilere göre İsmet Büyükataman Yenişehir’deki programı sonrası İnegöl’e gelirken, MHP’li heyet tarafından İnegöl’ün girişinde karşılanıyor. Karşılama esnasında MHP’li meclis üyeleri derslerine iyi çalışmış ve İnegöl’ün sorunlarının da yer aldığı dosyayı Büyükataman’a vermişler. Bu dosya içinde İnegöl’ün ekonomik potansiyelinin yanında yaşadığı sorunlar ve il olması konusunda bu sorunların çözüme kavuşacağı yer almış.

Yıllardır il olması konusunda bir hayalimiz var. İl olma ateşi küllerinden yeniden alevlendi önemli olan iktidarı ile muhalefeti ile STK’ları ile bu alevi diri tutmak.
Elbet bir gün İnegöl il olacak buna inancım tam ömür yeter mi Allah bilir.