Adem Demir | TÜM YAZILARI
twitter.com/admr_
Eklenme: 24 Ağu 2017 / Per 14:18
A A / 998 Kez Okundu
| |

Önemli mesaj; "Ayhan Salman"

Bursa’da il başkanı kim olacak, çok bilinmeyenli denklemi Ayhan Salman ismi ile son buldu. Bursa’da birçok isim zikredilmesine rağmen Ayhan Salman’da dâhil hiç kimsenin beklemediği isim il başkanı oldu.

Bursa’da kutuplaşma siyasetini gören AK Parti Genel Merkezi kısır döngülere ve kutuplaşmalara son vermek adına Ayhan Salman’a il başkanlığı görevini verdi.

Siyaset dışından bakarsak olaya, İnegöl için rahmetli Hikmet Şahin’in Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine gelmesi kadar önemli bir olay.

Dün gece kafamdaki soruları Ayhan Salman’a sorma fırsatını buldum. Ayhan Salman Cumhurbaşkanı ile yaptığı görüşmenin ardından Bursa’da radikal değişiklikler olacağının sinyalini verdi. Ayhan Salman’ın ilk ifadelerinden anladığıma göre,  Bursa’daki kavgayı AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan yakından takip etmiş ve Bursa siyasetinin hiç beklemediği bir hamle ile herkesi ters köşe yaptı.

Tabi bundan sonra Ayhan Salman’ı zor bir süreç bekliyor. Ayhan Salman güvendiği inandığı isimlerle Bursa siyasetini yeniden dizayn etmek zorunda. Ayhan Salman yönetimini kurduktan sonra önünde kutuplaşma ve küskünlerin olduğu bir sorun yumağı ile boğuşacak. Allah yardımcısı olsun.

AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Genel Merkezin tam destek verdiği Ayhan Salman iyi bir yönetimle bu sorunların üstesinden geleceğine inancım tam.

Tabi ki bu süreçte AK Parti Bursa il teşkilatında İnegöl’den isimler görürsek sürpriz olmaz.

 Recep Tayyip Erdoğan’ın Hakan Çavuşoğlu ile Bursa’ya verdiği mesajı Ayhan Salman ile sonlandırarak Bursa’daki sorun defteri şu anlık kapatmış durumda.

İNEGÖL FIRSATI İYİ DEĞERLENDİRMELİ

Bursa’da verilen mesaj umarım İnegöl’de de anlaşılmıştır. Kutuplaşma siyaseti kısır döngüler AK Parti’de bir yerde dengelerin değişmesine neden oluyor artık. İnegöl bu saatten sonra yekvücut olarak, Bursa’nın üvey evlat pozisyonundan kurtulması lazım. Bu Ayhan Salman için bir sorumluluk olduğu kadar İnegöl’deki meclis üyesinden siyasi parti yöneticisine kadar herkesin sorumluluğu.

Bunu yazmazsam içinde kalacağı için şuraya bir yere iliştirmem lazım. Ayhan Salman değerli bir isim ama dün akşam Ayhan Salman’ın il başkanı olduğunu duyurmamızın ardından herkes sosyal medya profilinde Ayhan Salman’a şirin gözükmek için sosyal medya üzerinden paylaşımlarda bulunmak zorunda hissetmiş. Bir İnegöllü olarak Ayhan Salman’a şirin gözükmek zorunda değilsiniz ama bir hatayı ya da hatasını Ayhan Salman’a söylemek zorundasınız. Çünkü Ayhan Salman ulaşılmaz biri değil.