Eklenme: 26 Oca 2021 / Sal 17:55
A A / 1202 Kez Okundu
| |

Yağ yakmanın formülü

Diyet yaparken öyle bir besin tüketelim ki vücut yağlarımızı eritsin istiyoruz. Ancak vücut için yağ yakım dediğimiz işlem belli parçalardan oluşan bir bütündür. Tüm parçaların bir arada olmasını sağlar isek işte o zaman vücudumuzun yağ yakmasını da sağlayabiliriz. Bu sebeple tüm bu aşamaları öğrenmeli ve bir arada uygulamak için gayret göstermeliyiz.  Peki, nedir yağ yakmak için yapmamız gerekenler?

İŞTE HIZLI VE SAĞLIKLI YAĞ YAKABİLMEK İÇİN DİKKAT ETMENİZ GEREKEN 5 ÖNEMLİ NOKTA:
1)En önemli ve önceliklisi tamamen kişinin kendi vücut yapısı, yaşam tarzı, hastalık durumu ve egzersiz alışkanlıkları göz önünde bulundurularak kişiye özel hazırlanmış iyi bir beslenme planıdır.
2) İkinci olarak mutlaka yeterli su ve sıvı tüketimi sağlanmalıdır. Bizler bazen içtiğimiz çay, kahveler sebebi ile su içmeyi unuturuz. Bu da susamasak bile yeterli su içmememize neden olur. Vücut ise yeterli su alamadığında kolay yağ yakamaz.

3) Yine bir diğer önemli nokta bağırsak sağlığını korumak ve onu düzene sokmaktır. Çünkü bağırsaklarımız kilomuz üzerinde büyük rol oynar. Yeterli yağ yakabilmek istiyorsak vücudun ikinci beyni olarak bilinen bağırsaklarımıza zengin bir mikroorganizma ortamı sağlamalıyız. Bunu da probiyotik ve prebiyotik besinleri uygun zamanda, doğru şekilde tüketerek sağlayabiliriz.
4) Diyetimizde yağ yakan besinleri yeterli ve düzenli olarak tüketmek. Burada yine kendimiz için uygun olan besinleri bir uzman desteği ile seçmek oldukça önemlidir. Her besin her bünyeye aynı şekilde etki etmez. (En çok yağ yakan besinlere daha önceki yazılarımdan ulaşabilirsiniz.)
5) Ve son olarak egzersiz. Birden aşırı spor yaparak kendinizi yormayın. Başlangıç için günlük 30 dakikalık bir egzersiz programı ( Isınma hareketleri, direnç egzersizleri, orta tempoda yürüyüş vb.) başlangıç için yağ yakımını kolaylaştırmaya yardımcı olacaktır.

Çoğumuz bu 5 maddenin sadece birkaçını yaparak kilo vermeyi umuyoruz. Başta da belirttiğimiz gibi vücut için yağ yakımı bu parçaların bir araya gelmesi ile başlar ve siz sürdürmeye gayret ettiğiniz müddetçe de devam eder. Artık fazla yağlarımızı nasıl yakabileceğimizi biliyoruz. O halde vazgeçmeyin ve ertelemeyin. İdeal kilonuzdan daha fazla uzaklaşmadan harekete geçin.

Sağlıcakla Kalın.
Diyetisyen Ayşenur Doğan