Diriliş Ertuğrul’un yeni sezonunda büyük değişim!

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Diriliş Ertuğrul’un yeni sezonunda büyük değişim!
#Medya |
31 Ağu 2017 / Per 17:07
/ 5.573 Kez Okundu
| |

Diriliş’in yeni sezonunda izleyenler Ertuğrul bey’in çok daha zor zamanlar geçirdiğine tanık olacak.

Heyecan dolu sezon finalinde Ertuğrul bey ölümle burun buruna gelmişti. Ancak ölmeyeceği çok sayıda kişi tarafından tahmin ediliyor.

Öncelikle yeni sezonda daha öncelerine oranla daha az zafer elde edilecek. Geçtiğimiz sezonun ardından görülecek bu büyük değişiklik sonucu daha çok Anadolu Selçuklu Devleti'nin yıkılışına ağırlık verilecek. 

Sultan Alaaddin Keykubat zehirlenerek şehit olacak. Muhtemelen bu ölümde Saadeddin Köpek'in parmağı olacak. Tahta ise henüz 16 yaşında olan II. Keyhüsrev geçecek.

Ancak babası gibi başarılı olamayan, zamanının çoğunu sarayda geçiren II. Gıyaseddin Keyhüsrev devlet işlerini veziri Sadeddin Köpek'e devredecek. Küçük yaştaki sultanı avcunun içine almayı başaran Sadeddin Köpek devlette önemli görevlerde bulunan beyleri ortadan kaldırtacak.

Dolayısıyla Ertuğrul Bey için bu zamanlar oldukça zor geçecek. Bir süre sonra durum daha da kontrol edilemez bir hal alınca artık Sultan II. Gıyaseddin Keyhüsrev harekete geçmek zorunda kalacak. Ardından Kubadabat sarayına davet edilen Sadeddin Köpek feci şekilde öldürülecek. 

Bununla da yetinilmeyecek geçmişte yaptığı zulümlerin bir karşılığıymış gibi cesedi Kubadabat Sarayının burcuna asılacak ve günlerce orada kalacak. Bu ayaklanma Anadolu Selçuklu Devleti'ni iyice güçsüz duruma düşürecek.

NOYAN GERİ DÖNECEK

Barış Bağcı hayranları sevinebilir. Baycu Noyan diziye geri dönecek. Anadolu Selçuklu Devleti'nin iyice zayıfladığını gören Moğollar, bu durumu fırsat bilerek Anadolu'yu işgal etmeye karar verecek.

Sultan Alaaddin Keykubat'tan çekinen Baycu Noyan'ın artık çekinecek kimsesi kalmadığı için geri dönerek Anadolu'yu işgal edecek.

Selçuklu ordusu ve Moğol ordusu Sivas'ın doğusundaki Kösedağ'da karşı karşıya gelecek. Savaşı Moğollar kazanacak. Savaştan sonra Anadolu'da çok sayıda beylik ortaya çıkacak. Bu beyliklerden en küçüğü Osmanlı Beyliği'dir.

Tüm olumsuzlukların ardından bu güzel gelişmenin dışında bir güzel gelişme de Osman Bey'in doğuşu olacak.  Osmanlı'nın temelleri burada atılacak.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.