Muharrem Sarıkaya’nın tokat skandalının perde arkası: Tehdit ettiler

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Muharrem Sarıkaya’nın tokat skandalının perde arkası: Tehdit ettiler
#Medya | Haber Merkezi
06 Oca 2022 / Per 19:41
/ 1.624 Kez Okundu
| |

Habertürk Ankara Temsilcisi Muharrem Sarıkaya’nın İHA muhabirini tokatlamasının perde arkasında yaşananlar ortaya çıktı. İddialara göre herkes ’başınız yanar’ diye tehdit edildi.

Muharrem Sarıkaya'nın İHA çalışanını tokatladığı anın görüntülerini ortaya çıkaran gazeteci Talat Atilla, ifşa olayının perde arkasını yazdı.

Atilla, Sarıkaya'nın istifasıyla sonuçlanan skandalın üzerinin örtülmeye çalışıldığını ancak görüntüleri ele geçirip yayınlayınca tehdit edildiğini duyurdu. İşte Talat Atilla'nın kaleminden Muharrem Sarıkaya'nın tokat olayının ifşa olma süreci ve sonrasında yaşananlar...

FATMA ŞAHİN İKNA EDİLDİ! BAŞINIZ YANAR DİYE TEHDİT ETTİLER

Söz konusu yayın bittikten sonra Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin olayın kapatılması konusunda ikna edilir! Hatta orada bulunan herkes "Başınız yanar! " diye sıkı sıkı defalarca uyarılır.

İHA bölge sorumluları, skandal tokatla ilgili İstanbul ve Ankara'daki İHA yetkililerine olayı 'basit bir söz dalaşı' olarak anlatırlar. Gelelim bana ısrarla meslektaşlarımın sorduğu o görüntüleri ele geçirmemin perde arkasına..

"BİZİ BİTİRİRLER" DİYE GÖRÜNTÜYÜ VERMEDİLER

Bir gazetecinin, emekçi bir basın çalışanına tokat attığını ilk duyduğumda doğrusu kamera şakası ya da abartma olarak algıladım. Çünkü elimde görüntüler yoktu!  Görüntüleri ısrarla almak istedim ama 'işimizden oluruz' diye vermediler.

Ayrıntılı gerekçeleri, "Mahvoluruz. Bizi bitirirler. Fatma Hanımın yanındakiler ve Muharrem bey bize 'ekmeğinizden olacağınız gibi dava da açılır' dediler" diye konuştular... 

CEP TELEFONUYLA GÖRÜNTÜ ÇEKİLDİ

Bunun üzerine başka bir kaynaktan, uzun ikna süreci ile Sarıkaya'nın İHA kameramanı Ahmet Demir'e tokat attığı görüntülerin yüklü olduğu bir sabit bilgisayardan cep telefonu ile görüntüleri çektirdim. Bu çekim esnasında 2 kişi etrafı gözetledi, bir kişi de çekimi yaptı.

Görüntüler elime ulaştığında dahi tam ikna olmadım. Montaj olup olmadığını defalarca kontrol ettirdim. Her ihtimale karşı videoyu YouTube'a yükleterek montaj olup olmadığını bir kez de buradan test ettim. Her şeyden emin olunca kişisel Twitter hesabımdan paylaştım. 

Benim attığım ilk videoyu dikkatlice izlerseniz, cep telefonundan çekildiği belli oluyor ve görüntülerin titrediğini, hatta sabit bilgisayarın alt kenarının bile görüldüğüne şahit olacaksınız. 

Yayınladığım için tehdit ediliyorum...

Talat Atilla, görüntüleri yayınladıktan sonra kendisine destek veren herkese teşekkür ettikten sonra görüntüleri için tehdit edildiğini yazdı. Atilla, "Bu olaydan sonra ve halen devam eden tehdit ve hakaretlere yanıtım yargı ve kalemimle olacak" ifadelerini kullandı.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.