Anneler bu haber sizin için

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Anneler bu haber sizin için
 :
/ 970 Kez Okundu
| |

Haftada bir geceden fazla annesinde uzakta zaman geçiren yeni doğmuş bebeklerin çok güvensiz olduğu belirtildi.

Uzmanlar özellikle annelerin yeni doğmuş bebeklerinden ayrı kalmamamlarını salık veriyor. ABDdeki Virginia Üniversitesinden uzmanların her hafta bir veya daha fazla gece annesinden ayrı kalan 5 binden fazla çocuğun verisini inceledi. İnceleme sonunda annesinden bir gece uzak kalan çocukalrın daha güvensiz oldukları tespit edildi. Bu güvensizlik babasını sadece gündüz ya da gece daha az gören bebeklerde daha az görülüyor.

Haftada iki gecede bir babasıyla kalan bebeklerin yüzde 43nün annesine karşı güvensiz yaklaştığı belirtildi. Bu iki geceden daha az durumlarda yüzde 16 olarak kaydedildi.

Virginia Üniversitesinden Samantha Tornello bebeğin ilk bir yılındaki gelişiminin onun sağlıklı bağlanma ve sonraki yıllardaki ilişkisini etkilediğini söyledi. Çalışmanın önemli olduğuna dikkat çeken uzmanlar, son zamanlarda sık yaşanan ayrılıkların bebeğin psikolojisinde öenmli kalıntılar bıraktığına vurgu yaptı.

ABDnin büyük kentlerinde 1998den 2000e kadar doğan 5 bin çocuk hakkında yapılan Kırılgan Aileler ve Çocuk Refahı Çalışmasının verilerini inceleyen Prof. Robert Emery bebeğin anneyle kalmasının önemine vurgu yaptı. Buna göre annesinden haftada bir geceden fazla uzak kalan bebeklerin babasıyla sadece gündüz görüşen veya iki geceden daha az görüşen bebeklere göre daha güvensiz oluyor. Araştırma Journal of Marriage and Family dergisinde yayımlandı. 


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.