İmsak Saati: 05:26

  

İftar Saati: 19:26

  

At ve eşek eti yedirmişler! İşte o firmalar

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
At ve eşek eti yedirmişler! İşte o firmalar
#Sağlık | Haber Merkezi
11 Şub 2025 / Sal 18:25
1 dk okuma / 3.011 Kez Okundu
| | |

Tarım ve Orman Bakanlığı, vatandaşların sağlığını tehlikeye atan gıda ürünlerini ifşa etmeye devam ediyor. Bakanlığın resmi internet sitesinde yayınlanan 'Taklit veya Tağşiş Yapılan Gıdalar' listesi güncellendi. Son düzenlemeyle birlikte listeye 5 yeni ürün eklendi ve toplam ürün sayısı 195’e ulaştı.

Gıda Teröristleri Yine Sahnede

Yeni ifşa listesinde, bazı sucuk firmalarının ürünlerinde sağlık için büyük tehlike oluşturan içerikler tespit edildi. İstanbul Bağcılar’da faaliyet gösteren Yıldırım Gıda'nın ürettiği "Kasap Geleneksel" markasına ait ısıl işlem görmüş sucukta tek tırnaklı eti bulundu. Osmaniye'deki Beypa Gıda’nın sucuklarında ise kanatlı eti ve sakatat-baş eti tespit edildi.

Afyonkarahisar merkezli Sevimoğlu sucukları ve Emrebey Et firmalarının ürettiği piliç sucuklarda mekanik ayrılmış kanatlı eti karıştırıldığı belirlendi. Bu durum, tüketicilerde büyük tepkiye yol açarken, denetimlerin ne kadar hayati olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Diğer Skandal ÜRÜNLER: bal, Çikolata ve Baharatlar

Listede sucuk dışında da sağlığı tehdit eden ürünler bulunuyor. Bazı ballı bitkisel macun ve çikolatalarda ilaç etken maddesi tespit edilirken, pul biberde gıdada kullanımına izin verilmeyen boya maddesi ortaya çıktı. Ayrıca bir aromalı gazlı içecekte de ilaç etken maddesine rastlandı.

Bakanlık Denetimleri Sürecek

Tarım ve Orman Bakanlığı yetkilileri, tüm türetici firmalara uyarıda bulunarak denetimlerin artarak devam edeceğini, mevzuata aykırı ürün saptanan firmalara ise yasal işlemlerin uygulanacağını belirtti. Tüketicilerin şüpheli gördükleri gıdaları ilgili mercilere bildirmeleri de önemle tavsiye ediliyor.

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.