Barınaktaki hayvanları kısırlaştırıp bakımını yaptılar

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Barınaktaki hayvanları kısırlaştırıp bakımını yaptılar
#Sağlık | İHA
27 Ağu 2023 / Paz 10:28
/ 31 Kez Okundu
| |

Ardahan Belediyesi ile Gönüllü Veteriner Hekimler ve Teknikerler Derneği, kentteki sokak hayvanlarının sağlıklı bir ömür sürmeleri ve doğal yaşama uyum sağlamaları için kısırlaştırma ve aşılama çalışması başlattı.

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, sahipsiz hayvanlara sahip çıktıklarını belirterek, sokak hayvanlarının kısırlaştırılıp doğal yaşamın korunması gerektiğini vurguladı. Gönüllü bir grup veteriner hekim, Ardahan Belediyesine ait hayvan barınağında belediye ekipleriyle kısırlaştırma ve aşılama çalışmasına katıldı. Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, belediye olarak sahipsiz hayvanlara sahip çıktıklarını söyledi. Gönüllü 5 veteriner hekime teşekkür eden Demir, "Kısırlaştırılmış, aşıları yapılmış ve kulağında küpe olan sokak hayvanlarından korkmayalım. Onlar uysallaşmış durumdadır. Sadece elimizden geldiğince mama ve su verelim. Küpeli dostlarımız, doğal yaşamı dengeleme ve koruma açısından büyük bir şanstır." dedi.
Dünyanın diğer canlılara da ait olduğunu belirten Demir, bu sebeple her türlü canlıya sahip çıkmak gerektiğini ifade etti. Gönüllü Veteriner Hekimler ve Teknikerler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Atış da, çalışmalara dair yaptığı açıklamada, güvenli sokaklar, sağlıklı hayvanlar ve mutlu insanlar sloganı ile burada olduklarını söyledi. Ateş, ’Dünya sadece bizim değildir. Hayvanlarımızın da yaşama hakkı vardır. Beraber yaşamak zorundayız. Bu işlemler neticesinde hayvanlarımız uysallaşmış oluyor, insanlarımızın artık korkmaması gerekiyor. 5199 sayılı kanun gereğince ‘kısırlaştır, aşılat ve yerinde yaşat’ modeli halk sağlını öncelediği için çünkü bizim yaban hayatında yaşayan hayvanları bizim aşılama gibi bir gücümüz maalesef yok. Aslında biz sokak hayvanlarına çok şey borçluyuz. Çünkü bu hayvanlar bizleri ölümcül olan kuduz hastalığından koruyorlar. Onun için halk sağlığı adına büyük duyarlılık gösterip çalışan Belediye Başkanı Faruk Demir ve veteriner hekim arkadaşlarımızı Ardahan halkının desteklemesi gerekiyor. Sokak hayvanlarımızın doğal yaşam ve dengeye katkıda bulunmasını istiyorsak eğer evlerimizdeki artık yiyecekleri onlardan esirgemeyelim. Ardahan Belediyesi ve Başkan Faruk Demir’e misafirperverlikleri ve bizlere bu imkânı tanıdıkları için çok teşekkür ediyoruz.”


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.