Bedensel engelli Beyza’dan örnek davranış

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Bedensel engelli Beyza’dan örnek davranış
#Sağlık | İHA
08 Kas 2019 / Cum 15:20
/ 56 Kez Okundu
| |

Türkiye’nin Aksaray’daki otizmli çocuklara yapılan yuhalamayı konuştuğu bu günlerde bedensel engelli olan Beyza Temli, kanser hastası arkadaşları için saçlarını kestirdi.

Gaziantep’in İslahiye ilçesinde bedensel engelli olan Beyza, bir yıldır uzattığı saçının 30 santimlik bölümünü kestirerek, lösemili çocuklara peruk yapılması için başlatılan kampanyaya katıldı. Saçlarını lösemili yaşıtlarına peruk yapılmak amacıyla Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Onkoloji Hastanesi’ne göndermeyi planlayan Beyza, geçen yıl da saçlarını kestirerek bağışladığını belirtti. Kendisinin kanser şüphesi ile tedavi gördüğünü hatırlatan Beyza, "Üç yıl önce kanser şüphesiyle hasta yattım. Bir de ameliyat oldum. Çıkan patoloji sonuçlarının temiz çıkmasıyla rahat bir nefes aldım. Lösemi hastalarının yaşadığı kötü psikoloji bilirim. Onlar kadar olmasa da sıkıntı yaşadım. Bu nedenle onlara saçımı bağışlamaya karar verdim. Benim yapabileceğim, elimden gelen bu" dedi.
Annesi Dilber Temli ise kızının kendisini çok duygulandırdığını belirterek, "Kızımla gurur duyuyorum inşallah diğer kişilere de örnek olur" diye konuştu.

Saçını bağışlayana ücretsiz kesim
Beyza Temli’nin kuaförü Aslan Karabulut ise lösemili çocuklar için başlatılan kampanyaya destek olmak amacıyla saçını bağışlayana ücretsiz hizmet verme kararı aldığını ifade etti. Karabulut, tüm kuaförlerin kampanyaya katılması çağrısında bulunarak, "Saç bağışına tüm mesleklaşlarımız ve vatandaşlar destek vermelidir. Bu bilinçle ben burada bağış için saç kestiren hiç bir müşteriden para talep etmiyorum. Bağış yapandan sadece saç kesimi değil, boya, fön gibi hiç bir hizmetten para almıyorum. tamamen ücretsiz hizmet veriyorum" diye konuştu.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.