Çayla sigarayı birlikte içmeyin!

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Çayla sigarayı birlikte içmeyin!
22 Kas 2017 / Çar 14:21
/ 5.237 Kez Okundu
| |

İç Hastalıkları, Gastroenteroloji ve Hepatoloji Uzmanı Prof. Dr. Yüksel Gümürdülü, sigarayla beraber içilen çayın oldukça tehlikeli sonuçlar ortaya çıkarabileceğini anlattı. İşte Hepatoloji Uzmanı Prof. Dr. Yüksel Gümürdülü’nün yaptığı açıklamalar...

Prof. Dr. Yüksel Gümürdülü, yemek borusu kanserinin nadir görüldüğünü, ancak geç fark edildiğini belirtti. Dünyada kanser ölümlerinde 6. sırada yer alan hastalık kendini yutma zorluğu ile fark ettiriyor. Özellikle sıcak içecekler ile sigarayı birlikte tüketenler büyük risk altında.

Gümbürdülü, yemek borusu kanserine dikkat çekerek, kanserin belirtilerini şu şekilde açıkladı:

1- Katı gıdaları tüketirken yaşanan yutkunma güçlüğü

2- Mide ağrısı ve kilo kaybı

3-  Göğüs bölgesinde yanma ve ağrı, ses kısıklığı

4 -Gıdaların ağza geri gelmesi, kanama, öksürük, boğulma hissi

Prof. Dr. Gümürdülü yemek borusu kanserinin erkeklerde daha çok görüldüğünü belirtti. "Bu hastalıkta riskli grup 50 ve 70 yaş arasıdır. Ülkemizde özellikle Doğu Anadolu bölgesinde daha sık görünmektedir" dedi.

Endoskopik incelemenin kanserin tanısında önemli olduğunu belirten Prof. Dr. Gümürdülü şöyle konuştu: "Endoskopik inceleme tanıyla birlikte nasıl bir tedavi yöntemini belirleme açısından da önemlidir.

Tedavi yöntemleri ise 3 başlıkta cerrahi, radyoloji ve onkoloji olarak sıralayabiliriz. Erken evrelerde cerrahi yöntem çok daha başarılıdır. Ancak, kanserin etrafındaki dokulara yayılması durumunda radyoloji tedavisi ve kemoterapi tedavisi ile stent uygulaması yapılmaktadır."





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.