Damarlardaki o birikintiyi temizliyor!

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Damarlardaki o birikintiyi temizliyor!
27 Mar 2018 / Sal 18:31
/ 1.045 Kez Okundu
| |

Börülce fasulyeye benzeyen ve göbeği koyu renkli olan bitkidir. Börülce protein ve C vitamini zenginidir. Nişasta ve azot da içermektedir. Börülcenin taze fasulye gibi yemeği yapılabildiği gibi salatası da yapılmaktadır. Börülcenin faydaları şu şekilde sıralanmaktadır:

Börülce, içeriğinde bulunan bol C vitamini, bitkisel proteinler, azot ve nişasta ilşe sağlık açısından son derece yararlıdır. Görümün olarak fasulyeye benzemesinin yanı sıra haif tatlımsı bir tadı vardır. 

KOLESTEROLÜ AZALTIYOR

Börülce çözülebilir lif yapısına sahip olduğu için kolesterolü azaltır. Börülce sindirim sisteminin çalışmasına yardımcı olur ve kabızlığı önleyici etkisi vardır. Yüksek lifli olan besinler tokluk hissi vermektedir ve bu sayede kişinin kilo almasına engel olabilir.  

KANSER ÖNLEYİCİ

Börülcede A vitamini bulunmaktadır. Görme duyularının daha iyi çalışmasına yardımcı olur. Bağışıklık sistemini güçlendirici etkisi ile birlikte kanser önleyici özellikleri de bulunmaktadır. Günlük ihtiyaç olan A vitamini bir bardak börülce miktarındadır. 

KANSIZLIĞA İYİ GELİYOR

Börülce diğer tüm fasulyeler gibi demir bakımından zengin bir besindir. Kişiler sağlıklı beslenmedikleri zaman demir eksikliği nedeni ile anemi olabilir. Bununla birlikte stres ve sinir de oluşabilmektedir. Börülce kansızlığı iyi gelen bir besindir. Aynı zamanda kandaki yüksek kolesterolü düşürücü de etkisi vardır.

KANDAKİ ŞEKER ORANINI KORUYOR

Börülce yüksek tansiyonu olan kişiler için yararladır. Aynı zamanda kalp hastalığı riskini de azalttığı belirtilen börülce şeker hastaları için de tüketilmesi gereken besinler arasındadır. Börülce kandaki şeker oranını koruyucu bir besindir. 





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.