Eskişehir’de öğrencilere akıllı ilaç eğitimi verildi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Eskişehir’de öğrencilere akıllı ilaç eğitimi verildi
#Sağlık | İHA
24 Kas 2023 / Cum 10:21
/ 3 Kez Okundu
| |

Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanlığı, Tıbbi Cihaz ve Eczacılık Birimi tarafından, sağlıklı bir toplum oluşturmak hedefiyle ‘Dünya Antibiyotik Farkındalık Haftası’ çerçevesinde öğrencilere yönelik önemli bir etkinlik gerçekleştirdi.

18-24 Kasım tarihleri arasında kentte bulunan okullarda Uzm. Ecz. Merziye Duman Özler tarafından öğrencilere akılcı ilaç kullanımı konusunda bilgilendirme eğitimi verildi. Eğitimde, antibiyotiklerin doğru ve bilinçli bir şekilde kullanılmasının önemi vurgulanarak, yanlış ilaç kullanımının beraberinde ki riskler anlatıldı. Etkinlikte özellikle antibiyotiklere olan direncin önlenmesi adına alınması gereken tedbirler ve günlük yaşamda dikkat edilmesi gereken hususlar ele alındı. Gençlerde kullanımı yaygınlaşan antidepresanlar, dikkat güçlendirici uyuşturucu içerikli ilaçlar, vitaminler ve gıda takviyeleri gibi pek çok ürün ile ilgili de bilgiler verildi.
Düzenlenen etkinlikle geleceğin teminatı olan öğrencilerin sağlıklı bir yaşam bilinci kazanmalarını desteklemeyi amaçlanırken, sağlıkla geçen bir yaşam için doğru bilgiye ulaşmak ve bu bilgileri hayata entegre etmek büyük önem taşıdığı ifade edildi. Uzm. Ecz. Merziye Duman Özler’in bilgi ve tecrübelerinden faydalanarak gerçekleştirilen eğitim ile katılımcı öğrencilere sağlık konusunda önemli perspektifler kazandırdı.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.