Gaziantep’te 110 araç ile bini aşkın acil sağlık personeli depremzedelerin ilk yardımına koştu

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Gaziantep’te 110 araç ile bini aşkın acil sağlık personeli depremzedelerin ilk yardımına koştu
#Sağlık | İHA
27 Ağu 2023 / Paz 12:53
/ 1.143 Kez Okundu
| |

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Gaziantep’te 16 bin civarında yaralı vatandaşın ilk yardımına 110 araç ve bini aşkın 112 Acil Sağlık personeli koştu. 112 Acil Sağlık ve Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ekipleri, depremlerde yaralanan Gazianteplilere ilk ve acil müdahalede bulunarak yaralarını sardı.

Kahramanmaraş Elbistan ve Pazarcık merkezli 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen iki büyük depremin ciddi oranda etkilediği illerden biri de Gaziantep oldu. Asrın felaketi sonrası Gaziantep kent merkezi, Nurdağı ve İslahiye ilçeleri ile diğer ilçelerde binlerce vatandaş hayatını kaybederken 16 bin 750 civarında vatandaş ise yaralandı. Toplum yaşamını derinden etkileyen asrın felaketinde vatandaşların yardımına ilk koşan ise yine 112 Acil Sağlık ekipleri oldu.
112 Acil Sağlık ekipleri, depremden etkilenen Gaziantep genelinde vatandaşların yardımına koşarak yaklaşık 16 bin yaralıya ilk ve acil müdahalede bulunduktan sonra en yakın sağlık merkezlerine sevkini sağladı. Deprem sürecinde yapılan çalışmalardan bahseden Gaziantep Acil Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Çağrıhan Emre Yıldırım, “Gaziantep genelinde 60 ekip ve 60 istasyon ile acil sağlık hizmetleri vermekteyiz. Kahramanmaraş merkezli depremlerde ciddi bir facia yaşadık ve bizim de iş yükümüz çok yoğun oldu. Bu süreçte bu yükün altından sadece ekip olarak kalkmadık. Deprem sürecinde Türkiye genelinden gerek 112 acil sağlık, gerekse de Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ekipleri şehrimize desteğe geldi. Özellikle depremin ciddi oranda etkilediği Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde 80 ambulans ile 500’den fazla 112 personeli görev yaptı. Yine aynı şekilde 30 UMKE aracı ve 500’den fazla UMKE personeli de bölgede görev yaptı" dedi.

“Depremde 16 bin 750 yaralının büyük bir çoğunluğuna acil sağlık ekipleri ilk ve acil müdahalede bulundu”
Deprem sürecinde Gaziantep’teki 16 bin 750 yaralının büyük bir çoğuna 112 Acil Sağlık ekiplerinin müdahale ettiğini ifade eden Dr. Çağrıhan Emre Yıldırım, “Deprem sonrası il genelinde özellikle Nurdağı ve İslahiye ilçeleri yoğun olmak üzere 16 bin 750 civarı yaralı vardı. Bu yaralıların büyük bir çoğunluğuna ilk ve acil müdahaleyi biz yaparak sağlık kuruluşlarına naklettik. Bu süreçte kendi imkanları ile sağlık kuruluşlarına gelen vatandaşlarımız da oldu” diye konuştu.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.