Hastaların sahne performansı alkış aldı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Hastaların sahne performansı alkış aldı
#Sağlık | İHA
13 Eki 2023 / Cum 10:00
/ 17 Kez Okundu
| |

Erzurum Şehir Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezinde hastalar, doktorlar, merkez çalışanları, Hastane Başhekimi Doç. Dr. İbrahim Hakkı Tör ve hastane yönetiminin katılımıyla “Dünya Ruh Sağlığı Günü”nü kutladı. Hastane yönetimi, servis doktorları ve hastaların katıldığı etkinlikte renkli görüntüler yaşandı. Hastaların sahne performansları beğeni topladı.

"Dünya Ruh Sağlığı Günü" etkinliğinde konuşma yapan, 850 hastanın periyodik olarak muayene olduğu Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Elif Tozoğlu, “1992 yılından bu güne 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü olarak belirlenmiş. Bu günün kutlanmasındaki amaç ruh sağlığına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmaktır. Dünyadaki insanların dörtte biri yaşının herhangi bir zamanında bir ruhsal hastalıktan muzdarip olabiliyor. Muayene ve yaşantıya destek amaçlı bir katkı için asla ‘kliniğe müracaat etsem ne derler’ denilmemeli. Nasıl bedensel bir rahatsızlığımız da hastaneye müracaat ediyorsak, muhtemel ruhsal bir sıkıntıda da mutlaka hastaneye müracaat ederek merkezlerimizden destek alınmalıdır. Bu herkesin bir evrensel hakkıdır” dedi.
Etkinlikte konuşma yapan Erzurum Şehir Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İbrahim Hakkı Tör, “10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü münasebetiyle arkadaşlarımızın düzenlediği bu organizasyonda bir araya geldik. Merkezimizden destek alan arkadaşlar hem sıkıntılarına çare buluyor hem de sosyalleşmek adı altında el sanatları, müzik ve şiirle yenilikler üretip kendilerini geliştiriyorlar. Bunu yaptıkları sunumlarda çok iyi bir şekilde ortaya koydular. Burada tedavi gören arkadaşlarımız bir çok sergiye, etkinliğe de imza atıyor. Daha önce 13 serginin düzenlenmesinde büyük emekleri oldu. Bu çalışmalarının devamı da gelecek. Cumhuriyet’imizin 100. yılını kutlamaya başladığımız bu yılda onlarla da daha güzel çalışmalar sergileyeceğiz” dedi.
Dünya Ruh Sağlığı Günü kutlaması münasebeti ile düzenlenen etkinlikte çalışanlarla birlikte bir kutlama pastası kesen hastane Başhekimi Doç. Dr. Tör, hastaların okudukları şarkılara eşlik ederek onlarla masa tenisi oynadı.
Serviste tedavi gören hastaların sahnesi beğeni topladı. Profesyonel sanatçıları aratmayan hastalar söyledikleri şarkılarla katılımcılara unutulmaz bir gün yaşattı.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.