Hükümetten sezaryene karşı yeni hamle

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Hükümetten sezaryene karşı yeni hamle
02 Şub 2019 / Cmt 17:42
/ 1.602 Kez Okundu
| |

Türk insanının enerji ihtiyacının yaklaşık yüzde 25’i, protein ihtiyacının ise yüzde 50’ye yakını ekmek ile karşılanmaktadır. Ülkemizde sıklıkla kullanılan ekmeği tamamen hayatımızdan çıkarırsak ne olur? 7 gün boyunca hiç ekmek yememek zararlı mıdır? İşte ekmek hakkında bilmemiz gerekenler...

Son günlerin en çok tartışılan konularından biri de, ekmek. Sofralarımızın vazgeçilmezi beyaz ekmek sağlığa zararlı mı? Kepek ve tahıllı ekmeğin farkı ne? Eskiden dönemde bütün ekmekler tam buğdaydan yapılırken zamanla sanayileşmenin sonucu olarak tam buğdaylar beyaz una dönüştürüldü ve beyaz ekmek üretilmeye başlandı. Günümüzde hemen hemen bütün ekmekler beyaz undan yapılarak tüketime sunuluyor. Uzmanlar beyaz ekmeğin sağlığa zararlı olduğunu belirterek, tam buğday ekmeğinin tüketilmesini öneriyor.

 

BEYAZ EKMEĞİN BESİN DEĞERİ!

100 gr. Normal Ekmeği'nin Besin Değeri
Enerji 256.3 kcal
Protein 9.35 gr
Karbonhidrat 54.7 gr
İnorganik Madde 0.8 gr
Lif0 3 gr

 

ORGANİK TAM BUĞDAY EKMEĞİ BESİN DEĞERİ

İçindekiler
Organik Tam Buğday Unu, İçme suyu, Doğal ekşi hamur mayası, Naturel tuz(sodyum klorür) 
100 gr. Organik Tam Buğday Ekmeği'n Besin Değeri
Protein 7.31 g.
Yağ1.36 g.
Karbonhidrat41.16 g.
Diyet Lif5.09 g.
Enerji 206 Kcal

[Beyaz Ekmek Zararlı Mı]

BİR HAFTA BOYUNCA EKMEK YEMEKZSEK...

Peki, ekmek zararlı mıdır? Sizler için ekmeğin vücudumuzdaki etkilerini araştırdık. İşte bir hafta ekmek tüketilmediğinde vücudun karşılaşabileceği durumlar...

1. Bağırsaklar zararlı mikroorganizmalarla savaşmak için life ihtiyaç duyar. Vücudun ihtiyacı olan lif miktarı her ne kadar bazı besinler tarafından karşılanıyor olsa da ekmek lif oranını karşılamada en sağlıklı besindir. 

2. Karbonhidrat maddesi vücudun ihtiyacı olan enerjiyi sağlar. Bir hafta ekmek tüketilmediğinde vücudun ihtiyacı olan karbonhidrat oranı azalır. Aynı zamanda karbonhidratsızlıktan deforme olan sinir sistemi; yorgunluk, stres ve sinirilik hali gibi sağlık sorunlarına neden olur.

3. Ekmek vücudun aynı zamanda şeker oranını dengeler. Şeker oranı düşen kişi tatlı krizleri yaşar. Aşırı miktarda tüketilmek istenen tatlı türü yiyecekler ise zamanla dengesiz kilolara neden olur.

4. Ekmek uzun süre tok tuttuğundan vücut gün içerisinde başka besinleri tüketmeye ihtiyaç duymaz. Ancak ekmek tüketilmediğinde kişi her besini tüketmek ister. Bu durum kimi insanda kiloya neden olurken kimisinde ise; gaz, ishal, mide krampları, şişlik ve kabız gibi rahatsızlıklar neden olur.

[Ekmeğin Yararları]

BEYAZ EKMEK YERİNE ESMER EKMEK TÜKETMENİN YARARLARI

Uzmanlar günlük yaşamda  beyaz ekmek yerine esmer ekmeği tercih etmenin faydalarını sıralıyor:

1. Zayıflarken çok yardımcıdır. Çiğnemesi beyaz ekmeğe göre daha zordur, çiğneme duygusunu tatmin edeceği için daha az yemeye neden olur.

2. Esmer ekmek daha zor çiğnendiği için daha çok çiğnemek gerekir. Bu çiğneme sürecinde de leptin hormonu görevini tam yapar Nöropeptid Y düzeyini azaltır. Bu yollada iştahı baskılar.

3. Posa bakımından zengindir. Posa mide bağırsak sisteminde şişerek daha çok doygunluk oluşturur. Aynı zamanda bu posa bağırsak da hacim oluşturduğu için bağısaklarda süpürge etkisi yapar ve bağırsak kanserine karşı koruyucu etki gösterir.

4. Esmer ekmeğin içindeki bu posa diğer yiyeceklerin ve kendisinin içerdiği şekerin kana karışmasını yavaşlattığı için daha uzun süre tokluk sağlar. Bu nedenle kişi çabuk acıkmaz.

5. Ruşeymli ekmeğin ve tam tahıl ekmeğinin içindeki B gurubu vitaminler özellikle çocuklarda öğrenme ve kavrama fonksiyonunu geliştirir.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.