Hurmanın faydaları nelerdir?

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Hurmanın faydaları nelerdir?
18 May 2018 / Cum 17:57
/ 890 Kez Okundu
| |

Vitamin ve mineral deposu olan hurmanın sağlığa birçok faydası vardır. İşte uzmanların, Ramazan ayı dışında da tüketilmesini tavsiye ettiği hurmanın hiç bilinmeyen faydaları...

Ramazan ayı denilince akıllara ilk gelen besin hurmadır. On bir ayın sultanı Ramazan ile özdeşleşen hurmanın içeriğinde, 15 adet vitamin ve mineral bulunur.

Günde 4 adet tüketilen hurma, 1 porsiyon meyve miktarına denk gelir. Bu da vücudun günlük ihtiyacı olan vitamin ve şeker oranını karşılar. Bu nedenle uzmanlar, hurmanın sadece Ramazan ayında değil her zaman tüketilmesi gereken bir besin olduğunu vurguluyor.

İşte hurmanın bilinmeyen o faydaları;

- Kolesterol içermemesi nedeniyle kalp dostu olan hurma, aynı zamanda kan basıncını dengeler ve kalp ritmini düzenler. Güçlü bir antioksidan olması nedeniyle de kalbi zararlı bakterilerden ve mikroplardan korur.

- B vitamini bakımından zengin olan hurma, cildin daha elastiki bir yapıya sahip olmasını sağlar.

- Hurma, içerdiği yüksek magnezyum sayesinde hafızayı güçlendirir. Bu özelliği nedeniyle uzmanlar, yaşlılık ve ergenlik döneminde hurmanın tüketilmesi gerektiğini belirtiyor.

- Yüksek lif oranına sahip hurma, midenin uzun süre tok kalmasını sağlar. 

- Yapılan araştırmalarda, hurmada yüksek miktarda bulunan B6 vitamini ve magnezyumun sinir sistemini güçlendirdiği ortaya çıkmıştır.

- Hurma, içerdiği A ve C vitaminleri sayesinde vücudun bağışıklık sistemini güçlendirir ve vücutta bulunan zararlı bakterileri temizler.

- Hurmada bulunan beta karoten vitamini göz sağlığını korur. Aynı zamanda bera karoten, gece körlüğü rahatsızlığının oluşma riskini azaltır.

- Kandaki hemoglobin sentezini artıran hurma, içerdiği kalsiyum ve fosfat sayesinde de kemik sağlığını korur.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.