İftara kadar tok tutan 7 mucizevi besin

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İftara kadar tok tutan 7 mucizevi besin
#Sağlık | Haber Merkezi
12 Mar 2024 / Sal 15:37
/ 1.452 Kez Okundu
| |

Ramazan ayında, orucu sağlıklı ve enerjik bir şekilde geçirmek için sahurda ne yiyeceğiniz büyük önem taşır. Gün boyu tok kalmanıza ve enerjinizi korumanıza yardımcı olacak 7 besini sizler için derledik:

1. Avokado: Son yılların popüler meyvesi avokado, lif ve doymamış yağ bakımından zengindir. Sindirim sistemini düzenler ve uzun süre tokluk hissi verir.

2. Yulaf Ezmesi: Lif ve protein deposu olan yulaf ezmesi, uzun süre tok tutan ve kan şekerini dengeleyen bir besindir. Karbonhidratları yavaş yakıldığı için gün boyu enerjinizi korumanızı sağlar.

3. Hurma: Doğal şekerler içeren hurma, masum bir tatlı seçeneğidir. Tek bir hurma ile tatlı krizlerini önleyebilir ve uzun süre tokluk hissedebilirsiniz.

4. Yeşil Elma: Tam bir lif kaynağı olan yeşil elma, kan şekerini dengeler ve tatlı krizlerini önler. Yağ yakıcı özelliği ile de gün boyu tok kalmanıza yardımcı olur.

5. Yumurta: Protein açısından zengin bir besin olan yumurta, tokluk hissini uzun süre korur ve kas kütlenizin korunmasına yardımcı olur.

6. Kepekli Ekmek: Lifli içeriği ile kepekli ekmek, sindirimi yavaşlatır ve tokluk hissini uzatır. Beyaz ekmeğe göre daha besleyici ve doyurucudur.

7. Ayran: Proteinler içeren ayran, uzun süre tokluk hissi verir. Özellikle evde yapılan ayran, göbek yağlarını yakmaya da yardımcı olabilir.

Bonus: Sahurda bol su içmeyi de ihmal etmeyin! Su, metabolizmanızı hızlandırır ve gün boyu enerjik kalmanızı sağlar.

Bu 7 mucizevi besini sahur sofranıza ekleyerek Ramazan ayını daha sağlıklı ve enerjik bir şekilde geçirebilirsiniz.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.