İl Sağlık Müdürü Sarıkaya:

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İl Sağlık Müdürü Sarıkaya:
#Sağlık | İHA
05 Eyl 2023 / Sal 11:38
/ 30 Kez Okundu
| |

Halk Sağlığı Haftası’nda günlük yaşam tarzının sağlığa etkileri ile ilgili açıklamada bulunan Çankırı İl Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Sarıkaya, "Günlük yaşam tarzı ve alışkanlıkları sağlığı doğrudan etkilemektedir. Birçok hastalıktan korunmak için sağlıklı beslenmek, hareketli bir yaşam tarzı benimsemek, sigara ve alkolden uzak durmak gereklidir" dedi.

Her yıl, 3-9 Eylül tarihleri arasında kutlanan ‘Halk Sağlığı Haftası’ çerçevesinde açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Sarıkaya, kanser ve bulaşıcı hastalıklardan korunma yöntemleri ile ilgili tavsiyelerde bulundu. Halk sağlığı uygulamalarımın bireyin anne rahminden yaşamının sonuna kadar olan süreçte sağlıklı yaşam sürmesini ve hastalıklardan korunmasını hedeflediğini belirten Sarıkaya, günlük yaşantıda dikkat edilecek hususlar sayesinde birçok hastalıktan korunmanın sağlanacağını söyledi.
Hastalıklardan korunmak için sağlıklı beslenmek gerektiğinin altını çizen Dr. Sarıkaya, “Ülkemizde her yıl 3-9 Eylül tarihleri arasında, halk sağlığının ve koruyucu sağlık hizmetlerinin önemini vurgulamak ve vatandaşlarımızın farkındalığını artırmak amacıyla ’Halk Sağlığı Haftası’ olarak kutlanmaktadır. Halk sağlığı, bireylerin sağlıklarını korumak ve geliştirmek için gereken tüm sağlık hizmetlerini sunmayı ve sağlıklı yaşam hakkında toplumu bilgilendirmeyi hedeflemektedir. Koruyucu sağlık hizmetleri çerçevesinde ülkemizde, dünyanın en çerçeveli aşılama programlarından birisi olan ulusal aşı programı yüksek bağışıklama oranı ile geleceğin güvencesi çocuklarımıza uygulanmaktadır. Bulaşıcı hastalıklarla mücadelede hastalıkların ortaya çıkışını engellemek hedefiyle; 7 gün 24 saat boyunca bulaşıcı hastalıklara yönelik izleme yapılmakta, herhangi bir salgın tehlikesi durumunda süratle harekete geçerek salgın kontrol çalışmaları başlatılmaktadır. Kadın ve çocuk sağlığının korunup geliştirilmesi Sağlık Bakanlığımızın öncelikleri arasındadır. Özelikle doğurganlık çağındaki kadınlar ve gebelikten itibaren bebek ve çocuklarımıza yönelik sağlık hizmetleri itina ile sürdürülmekte ve yakından izlenmektedir. En yaygın kanser türleri olan meme, rahim ağzı (serviks), kalın bağırsak kanserlerine karşı tarama programları sürdürülmektedir. Günlük yaşam tarzı ve alışkanlıkları sağlığı doğrudan etkilemektedir. Birçok hastalıktan korunmak için sağlıklı beslenmek, hareketli bir yaşam tarzı benimsemek, sigara ve alkolden uzak durmak gereklidir" dedi.
Koruyucu sağlık hizmetlerine önem verdiklerini belirten Sarıkaya, "İlimizde aile sağlığı merkezlerinde, toplum sağlığı merkezlerinde ve hastanelerimizde sağlıklı yaşam alışkanlıkları, beslenme, alkol, sigara, davranışsal alışkanlıklardan korunma gibi pek çok alanda koruyucu sağlık hizmetleri ve danışmanlık hizmetleri verilmektedir. Koruyucu sağlık hizmeti çalışmalarını yaygınlaştırmak, sağlık eğitimleri düzenleyip toplum bilincini artırarak hastalıkları meydana gelmeden önlemek için, İl Sağlık Müdürlüğü olarak çalışmalarımız devam etmektedir” diye konuştu.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.