İşte gripten kurtulmanın çaresi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İşte gripten kurtulmanın çaresi
#Sağlık | Haber Merkezi
20 Oca 2020 / Pzt 18:35
/ 1.039 Kez Okundu
| |

Prof. Dr. Nizami Duran ve ekibi tarafından yapılan araştırmayla, içinde yüksek düzeyde mikroorganizma barındıran yoğurt ve suyunun, son günlerde artış gösteren grip veya soğuk algınlıklarına karşı koruma etkisi gösterdiği tespit edildi.

Prof. Dr. Duran, "Probiyotik Mikroorganizmaların Önemli İnsan Patojenlerine Karşı Etkinliklerinin Araştırılması"  başlıklı projede  grip öncesi korunmalara ilişkin önemli bulgular elde ettiklerini ifade etti.
Proje kapsamında içinde bakteri bulunan yoğurt ve suyunun üzerinde çalıştıklarını ifade eden Prof. Dr. Duran şu bilgileri verdi;

10 KATA KADAR KORUMA
" Enfeksiyonlardan korunmanın en önemli kolundan biri bağışıklık sistemimizin ürettiği immunoglobulinlerdir, yani antikorlardır. Yaptığımız çalışmalarda kontrol grubuna nazaran 2 ila 10 kata kadar koruyucu antikorların (koruyucu sıvılar), yoğurt bakterileriyle düzenli olarak beslenen hayvanlarda yüksek olduğunu tespit ettik. Bu, yoğurtla beslenen canlıların, grip başta olmak üzere üst solunum yolu enfeksiyonlarına karşı 10 kata kadar daha yüksek oranda korunduğu anlamına gelmektedir."

EN AZ 24 SAAT MAYALANMIŞ YOĞURT
Gribin ciddi bir solunum yolu hastalığı olduğunu aktaran Duran, yaptıkları çalışmayla özellikle içerisinde yüksek sayıda bakteri bulunan, en az 24 saat mayalanmış yoğurt ve yoğurt suyu tüketiminin, grip başta olmak üzere benzeri solunum yolu enfeksiyonlarından koruduğunu belirlediklerini kaydetti.

DENGELİ BESLENME ÖNEMLİ
Grip gibi hastalıklardan korunmanın en önemli yolunun bağışıklık sisteminin güçlü olması gerektiğini belirten Duran, dengeli beslenmenin önemine vurgu yaptı.

EKŞİMTRAK ÖNERİSİ
Duran, yararlı bir yoğurdun bakteri sayısı yüksek mayayla mayalanarak, en az 24 saat sıcak bir ortamda hatta ekşimtrak tada kadar bekletilmesi önerisinde bulundu.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.