Karatay Yusuf Yiğit Aile Sağlığı Merkezi açıldı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Karatay Yusuf Yiğit Aile Sağlığı Merkezi açıldı
#Sağlık | İHA
15 Kas 2023 / Çar 16:10
/ 3 Kez Okundu
| |

Konya’nın merkez Karatay İlçe Belediyesi tarafından hayırsever İlker Yiğit’in de katkılarıyla Karakulak Mahallesi’ne kazandırılan ve 20 milyon liraya mal olan Yusuf Yiğit Aile Sağlığı Merkezi’nin resmi açılışı gerçekleştirildi.

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, açılış için düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde özellikle son 21 yılda Türkiye’nin sağlıkta adeta çağ atladığına vurgu yaptı. Başkan Hasan Kılca, “Karatay Belediyesi olarak göreve geldiğimiz günden bu yana, tüm hemşehrilerimize hizmet ulaştırmak için yoğun bir çaba sarf ediyoruz. İşimizi yaparken vatandaşlarımızın isteklerini, ihtiyaçlarını ve beklentilerini önemsiyor; bu doğrultuda yeni ve özgün projeler geliştiriyoruz. Yatırım planlarımızı bu çalışmalara uygun yapıyoruz; mümkün olan en kısa süre içerisinde de tamamlayarak vatandaşlarımızın hizmetine sunuyoruz. Vatandaşlarımıza verilen hizmetler arasında insan ve toplum sağlığıyla ilgili yatırımlar çok önemlidir. Biliyorsunuz birinci basamak sağlık hizmetleri, vatandaşlarımızın kolayca ulaşabildikleri, etkin ve yaygın hizmet aldıkları Aile Sağlığı Merkezlerinde verilmekte. Hazreti Ebubekir Efendimiz ‘Hiç kimseye, imandan sonra, sağlıktan daha üstün bir nimet verilmemiştir’ buyurmuştur. Allah bu topraklara ‘Ey oğul; İnsanı yaşat ki, Devlet yaşasın.’ diyen Şeyh Edebali gibi; ‘Olmaya devlet cihanda, bir nefes sıhhat gibi...’ diyen Kanuni Sultan Süleyman gibi kıymetli büyükler nasip etmiştir. Bizler, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da bu vizyonla ülkemize sağlıkta çağ atlattığını biliyoruz. Türkiye’nin hayata geçirdiği birçok yatırım ve hizmet, tüm dünyada örnek gösterilmeye devam ediyor” dedi.

“Son 4,5 yılda Karatay’ımıza işlevsel ve modern mimariye sahip aile sağlığı merkezleri kazandırdık, kazandırmaya devam ediyoruz”
Sağlık alanında kazanılan söz konusu ivmeyle gerek devlet, gerek yerel yönetimler gerekse hayırseverlerin, vatandaşın sağlık hizmetlerinden kolaylıkla yararlanabilmeleri amacıyla Aile Sağlığı Merkezleri inşa ettiğini vurgulayan Hasan Kılca, bu çıtayı daha ileriye taşımak için Karatay Belediyesi olarak tam destek verdiklerini aktardı. Kılca, “Hayırsever hemşehrimiz İlker Yiğit’in katkılarıyla temelini attığımız bu tesis vatandaşlarımıza hizmet vermeye başladı. Bu vesileyle hayırsever hemşehrimize şükranlarımı sunuyorum. Merkezimiz ilçemize çok yakıştı. Bu tür merkezler bölgemizin kentsel dönüşümüze de ivme kazandıracaktır. Tesisin bugünkü güncel maliyeti yaklaşık 20 milyon liradır. Şunu özellikle vurgulamak istiyorum ki bu yatırımımız da, göreve geldiğimizden beri yaptığımız bütün yatırımlarımız gibi, tamamen kendi öz kaynaklarımızla yaptığımız bir yatırım. Merkezin açılmasıyla vatandaşlarımız ilk basamak sağlık hizmetlerinden kolay bir şekilde ve modern tesiste tedavi imkanlarından faydalanmaya başladı. Valiliğimiz, Büyükşehir Belediyemiz, Kaymakamlıklarımız, Müdürlüklerimiz, teşkilatlarımız ve hayırseverlerimiz birlikte hizmet odaklı hareket ediyoruz. Karatay Yusuf Yiğit Aile Sağlığı Merkezi’mizin ilçemize, şehrimize, sağlık camiamıza ve hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.
Hayırsever İlker Yiğit de, babası Yusuf Yiğit’e bir hayır yaptıklarını belirterek, bunu İl Sağlık Müdürlüğü ve Karatay Belediyesi işbirliğiyle gerçekleştirdiklerini söyleyerek, teşekkür etti.
Sağlık yatırımlarında Konya modeline yeni bir halka daha eklendiğini aktaran Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç da Karakulak Yusuf Yiğit Aile Sağlığı Merkezi’nin Türkiye’ye örnek bir nitelikte olduğunu dile getirdi.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da Yusuf Yiğit Aile Sağlığı Merkezi’nin hayırlı olmasını diledi.
Konya Valisi Vahdettin Özkan ise; Aile Sağlığı Merkezinin Konya’daki birlik ve beraberliğin çok güzel bir ürünü olduğunu ifade etti.
Protokol konuşmalarının ardından Karatay Belediyesi ve hayırsever İlker Yiğit’in katkılarıyla tamamlanan Karatay Yusuf Yiğit Aile Sağlığı Merkezi’nin resmi açılışı dualarla gerçekleştirildi. Açılışın ardından protokol üyeleri, merkezi gezerek tesiste verilen hizmetler hakkında bilgi aldılar.
2 bin 377 metrekare arsa üzerinde bin 80 metrekarelik inşa alanına sahip aile sağlığı merkezi 20 milyon liraya mal oldu. Merkezde; 5 doktor odası, 5 hemşire odası, Gebe İzleme Odası, Aşı ve Bebek İzleme Odası, Tıbbi Müdahale Odası, Laboratuvar ve çok amaçlı bir de salon bulunuyor.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.