Bahar alerjisinden korunmak için ne yapılmalı?
Özellikle polenlerin yoğun olduğu saatlerde dışarı çıkamamaya özen gösterilmesi gerektiği vurgulayan Dilek, “Ağız solunumu yerine burnun havayı temizleme ve nemlendirme etkisinden faydalanmak için burundan nefes almak. Dışarda uzun kollu kıyafetler giymek eve dönüşte giysilerin yıkanması ve duş alınması, Kapalı alanlarda spor yapmak, rüzgârlı havalarda dışarda bulunmamak. Polen mevsiminde kıyafetlerin içerde kurutulması da bir başka dikkat edilmesi gereken husustur” ifadelerini kullandı.
“Asıl tehlike çiçeksiz bitkiler”
En çok polen bulunan bitkiler hakkında da bilgi veren Dilek, “Bitkiler çoğalmak için polen yayar çiçekli bitkilerin polenleri böcekler aracılığıyla taşındığından polenlerine pek maruz kalmıyoruz. Çiçeksiz bitkiler ise polenlerini rüzgar aracılığıyla yayar bu yüzden asıl tehlike arz eden grup çiçeksiz bitkiler olmaktadır” diye konuştu.
Nasıl tedavi ediliyor?
Hastalığın tedavisinde kaçınılması gereken hususlara ek olarak doktor kontrolünde ilaç tedavisine dikkat çeken Dilek şöyle devam etti:" Bu mevsimde sürecin daha kolay geçmesini sağlayacaktır. Aşı tedavileri de testlerle polen alerjisi kesinleştirilen ve alerji belirtilerini yoğun şekilde yaşayan hastalarda oldukça etkili bir yöntem olmaya başlamıştır”.
Duyuru
İnegöl Online mobil uygulaması güncellendi TIKLA HABERLER CEBİNE GELSİN