Kilo vermek isteyenler dikkat: Uzman diyetisyen bu saat aralığında kahve içmeyi önerdi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Kilo vermek isteyenler dikkat: Uzman diyetisyen bu saat aralığında kahve içmeyi önerdi
#Sağlık | İHA
13 Kas 2022 / Paz 10:54
/ 22 Kez Okundu
| |

Mardin Kızıltepe ilçesinde özel bir klinikte görevli Diyetisyen Merve Nur Çalış, " Sabahları uyanır uyanmaz kahve içmek doğru değil. Uyandıktan bir saat sonra içilen kahve yağ yakımını destekliyor. Saat 09.00 ile 12.00 aralığında ve öğleden sonra 14.00 ile 17.00 aralığında içtiğimiz kahve kilo verme süreçlerinde çok güzel etkisi olduğu gözlemlenmiştir" dedi.


Hepimiz hemen hemen gün içerisinde kahve içeriz. Peki uzmanlar günün hangi saatlerinde ve kaç fincan kahve içmemizi öneriyor? Kızıltepe’de özel bir klinikte görev yapan Diyetisyen Merve Nur Çalış, kahvenin hangi saat ve aralıklarda içmemiz konusunda önemli uyarılarda bulundu. Çalış, "Vücudumuzda kortizol hormonu (stres hormonu) salgılanmakta ve bu bu hormonun yüksek olduğu saatlerde içilen kahvenin vücuttaki yağı depoladığı ve iştah durumunu artırdığını gözlemlemiştir. Peki kahveyi ne zaman içmeliyiz? Sabahları uyanır uyanmaz kahve içmek doğru değil. Uyandıktan bir saat sonra içilen kahve yağ yakımını destekliyor. Yani saat 09.00 ile 12.00 aralığında ve öğleden sonra 14.00 ile 17.00 aralığında içtiğimiz kahve kilo verme süreçlerinde çok güzel etkisi olduğu gözlemlenmiştir" dedi.

Kahve içmenin artıları kadar eksilerinin de olduğuna değinen Diyetisyen Çalış, "Fazla içilen kahve vücuttaki kalsiyum, demir ve diğer minerallerin emilimini azaltıyor. Ama şöyle; günde düzenli olarak 3 fincan kahve içilirse özellikle Alzheimer hastalığı üzerine çok güzel etkileri olduğu gözlemlenmiştir. Peki biz kahveyi günde ne kadar içmeliyiz? Kronik hastalığı olmayan kişiler, gebe olmayan kişiler günde 4 fincan kahve tüketilebilir. Buda 400 miligram kafein vücudumuza almış alıyoruz demektir. Peki kişinin kronik hastalığı varsa, gebeyse ve emziren bir anneyse ne kadar içmeli? Bu da 2 fincan kahve ile sınırlandırılmıştır. Özellikle Alzheimer hastalığı üzerine çok olumlu etkileri var. Tabi her kahveyi içmemeye özen gösterelim. Özellikle sade ve filtre kahveleri tercih etmeniz sizin için daha iyi olacaktır" önerisinde bulundu.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.