KKTC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy taburcu oldu

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
KKTC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy taburcu oldu
#Sağlık | İHA
25 Nis 2023 / Sal 10:53
/ 30 Kez Okundu
| |

Minör inme olarak da bilinen geçici iskemik atak tanısıyla tedavi altına alınan KKTC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy, dört gün süren tedavisinin ardından taburcu oldu.

Baş dönmesi, halsizlik ve konuşma zorluğu gibi şikayetlerle Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Acil Servisine başvuran KKTC’li Bakan Hasan Taçoy, tedbir amaçlı hastaneye yatırılmıştı. Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’nin Beyin ve Sinir Cerrahisi ve Nöroloji ekiplerince ilk tetkikleri yapılan Hasan Taçoy, “geçici iskemik atak - minör inme” tanısıyla tedavi altına alındı. Tedavisi, Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Nöroloji Uzmanı Dr. Nurhak Demir tarafından tamamlanan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy sağlığına kavuşarak taburcu edildi.
Taburcu edilmeden önce kardiyoloji ve radyoloji bölümlerinin kontrolünden de geçen Taçoy’un kontrolleri önümüzdeki günlerde de devam edecek.
Hasan Taçoy’un 21 Nisan Cuma günü, baş dönmesi, halsizlik ve konuşma zorluğu gibi şikayetlerle hastaneye başvurduğunu söyleyen Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Müfit C. Yenen, “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Hasan Taçoy, beyin ve sinir cerrahisi ile nöroloji ekiplerimiz tarafından yapılan ilk tetkiklerin ardından minör inme olarak da adlandırılan geçici iskemik atak tanısıyla tedavi altına alındı” ifadesini kullandı.
“Geçici iskemik atak”ın beyne kan akışının bölgesel olarak azalmasıyla birlikte beyin dokusunun beslenememesi sonucu gelişen klinik bir tablo olduğunu söyleyen Prof. Dr. Müfit C. Yenen, “Sayın Hasan Taçoy, nöroloji uzmanlarımızdan Dr. Nurhak Demir tarafından uygulanan ve dört gün süren tedavisinin ardından sağlığına kavuşmuş olarak hastanemizden taburcu edildi” açıklamasını yaptı.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.