Küçükbaş hayvanların aşı ve küpe takma işlemleri daha hızlı yapılacak

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Küçükbaş hayvanların aşı ve küpe takma işlemleri daha hızlı yapılacak
#Sağlık | İHA
05 Eyl 2023 / Sal 14:29
/ 27 Kez Okundu
| |

Sorgun İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen ‘Aşı Yolu’ projesi sayesinde küçükbaş hayvanların aşı, küpe takma işlemleri daha pratik ve hızlı bir şekilde yapılıyor.

Aşı yolu kullanan besicilerin aşı ve küpe işlemlerini daha sağlıklı yürütmek maksadıyla projenin hayata geçirildiğini belirten Sorgun İlçe Tarım ve Orman Müdürü Yusuf Canbolat, işlemin daha pratik bir şekilde yapılıp daha sağlıklı sürüler yetiştirileceğini söyledi.
Sorgun ilçesine bağlı tüm köylerde aşı yolu projesinin hayata geçirilmesini istediklerini söyleyen Canbolat, 4 yerde deneme gayesiyle projenin başlatıldığını ifade etti. Projenin yüzde 70 hibe destekli olduğunu hatırlatan Canbolat, küçükbaş hayvanların aşı, küpe ve tedavi gibi işlemlerinde tek kişinin yetersiz kaldığını vurgulayarak, "Koyun, keçilerin aşı, küpe ve tedavi için yapılan işlemlerde ikinci hatta üçüncü kişiye ihtiyaç oluyor. Bu proje ile üreticimiz tüm işlemleri tek başına yapabilecek. Böylece hem zamandan hem de iş gücünden tasarruf etmiş olacak. Hazırlanan projenin uygulamasında artı ve eksilerini görüp geliştirip yaygınlaştırmayı planlıyoruz” dedi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.