Limonlu su ile gelen sağlık

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Limonlu su ile gelen sağlık
19 Nis 2016 / Sal 15:52
/ 874 Kez Okundu
| |

Yemeklerden, salatalardan, cilt bakımına kadar geniş bir kullanım yelpazesine sahip limon, sağlık için de birebir...

Mutfaklardan eksik edilmeyen limon, sağlık açısından da önemli bir besin kaynağıdır. 

Yemeklerde, salatalarda hatta tatlılarda b ile kullanılan limonu içme suyunuza kattığınız zaman ayrı bir faydasını görüyor sunuz.  Limonlu su diyet yapanlara oldukça yardımcı olacaktır. Diyet listesinde baş köşelere yazabilirsiniz.

Limonlu su içmenin faydalarını anlatan Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Mine Bilge, "Limon, turunçgiller a ilesinden bir meyvedir. Bu nedenle C vitamini yönünden zengin bir meyvedir. Limon, diğer meyve ve sebzeler gibi birçok vitamin, mineral ve fitokimyasal adı ver ilen b ileşikleri bol miktarda içermektedir. Kuvvetli aroması nedeniyle salatalara ve yiyeceklere güzel bir tat katar. Limon, magnezyum ve bakır yönünden zengin bir besindir." dedi.

Limon tüketiminin kan damarlarını genişletici etkisiyle kan akımı hızlanmasına faydalı olduğunu bahseden Bilge, birçok faydasının daha olduğunu söyledi. 

Bilge, "Bu da kalp damar sağlığı açısından olumlu bir etki yaratır. Limon, damar açıcı özelliğiyle karaciğerin sağlığı açısından önem taşır. Limonlu suyu sabah uyandığımızda hemen içersek sindirim sistemimizi harekete geçirir. 

Sabah düzenli olarak iç ilen limonlu su, bağırsak hareketlerinizin düzenli olmasına yardımcı olur. İçeriğindeki sitrik asit nedeniyle enzim aktivitesini artırıp karaciğeri temizler dolayısıyla toksit maddelerin atımını hızlandırır. Toksit maddelerin vücutta birikimi cildinizde elastikiyet kaybına neden olur, kırışıklıkları artırır." ifadelerini kullandı.

Ayrıca gençleştirici etkisinden de bahseden Uzman Mine Bilge, " C vitamininin vücuttaki yağın metabolize edilmesinde rol oynadığını düşündürecek bazı araştırmalar vardır.Amerikan Klinik Beslenme dergisinde yayınlanan bir araştırma, yeterli miktarda C vitamini alan katılımcıların egzersiz sırasında yağ yakımını artırdığını belirtmektedir. 

Araştırmacılar yeterli miktarda C vitamini alanlarda daha düşük beden kitle indeksi seviyesi görülebildiğini söylemektedir. C vitamini tek başına zayıflatıcı etkide değildir ancak egzersiz sırasında yeterli C vitamini tüketenlerin yağ yakımı daha iyi olduğundan kiloları da daha azdır." şeklinde konuştu.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.