Medicana’dan pembe dokunuş

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Medicana’dan pembe dokunuş
#Sağlık | İHA
25 Eki 2023 / Çar 11:22
/ 3 Kez Okundu
| |

Her 8 kadından birinde görülecek kadar yaygınlaşan meme kanseri için farkındalık ayı olan ekim ayında Medicana International İzmir Hastanesi, çok sayıda etkinlik düzenledi. Deneyimlerini paylaşan hastaların yanı sıra uzman hekimlerde seminerler verdi.

Tüm dünyada her yıl, meme kanseri hakkında farkındalık sağlamak ve erken teşhisin önemine çekmek için ekim ayı boyunca çeşitli etkinlikler düzenlenirken, Medicana International İzmir Hastanesi de bu yıl çok sayıda etkinlik düzenleyerek yüzlerce kadına dokundu. Medicana International İzmir Hastanesinde düzenlenen “Meme Kanserinde Kendi Yolculuğum” adlı panelde, meme kanserini yenen hastalar deneyimlerini paylaştı. Duygu dolu anlar yaşanan toplantıda, Medicana International İzmir Hastanesi Medikal Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Gülcan Bulut, “Kanser tedavisindeki gelişmelerle, günümüzde bu hastalık bir son değil; ancak ne kadar erken fark edilir ve tedavi başlarsa, bu süreç o kadar başarılı geçiyor” dedi. Meme kanserine dikkat çekilen bir başka etkinlik de Buca’daki İsmet Yorgancılar Ortaokulunda veli ve öğretmenlerin katılımı ile gerçekleştirildi. Medicana International İzmir Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Sevil Işık, seminerde yaptığı konuşmada “Her kadın, adet tarihinden bir hafta sonra, aynaya bakarak ve eliyle dokunarak memelerini kendi kendine muayene etmeli. Yılda bir kez de 40 yaş altındakiler meme ultrasonu, 40 yaş üstündekiler ise mamografi taramasını mutlaka yaptırmalı” diye konuştu.
Meme kanseri etkinlikleri çerçevesinde, yüz yüze etkinlikler dışında online seminerler ve sosyal medya canlı yayınlarıyla yüzlerce kadın meme taramaları hakkında bilgilendirildi. “Kontrol Sende” sloganıyla yapılan etkinliklerinin finali, pembe kıyafetlerle yapılan “Pembe Zumba” ile son buldu. Medicana International İzmir Hastanesi Aile Hekimliği Uzmanı Uzm. Dr. Ebru Onuker’in öncesinde kısa bir bilgilendirme yaptığı zumbaya, Medicana kadın doktorları da katıldı.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.