Mide bulantısı nasıl geçer? Mide bulantısı için bunları yapın!

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Mide bulantısı nasıl geçer? Mide bulantısı için bunları yapın!
19 Eki 2017 / Per 18:48
/ 1.444 Kez Okundu
| |

Pek çok nedene bağlı olarak gelişen mide bulantısı hayatı zorlaştıran bir problemdir. Uzun ve kısa süreli gelişen mide bulantısına ne iyi gelir? Mide bulantısını geçirmek için ne yapmalı? İşte, cevaplar...

Pek çok nedene bağlı olarak gelişen mide bulantıları ardından gelen kusma hissiyle birleşince kişileri son derece rahatsız eder. Bulantıların ardında araba tutması, kokular, stres, hamilelik vs. hafif sebepler olduğu gibi, ciddi hastalıklar da olabilir. Birçok ciddi hastalığın habercisi olabilen mide bulantısı" href="/tag/bulantisi/"> bulantısına organik mide bulantısı" href="/tag/bulantisi/"> bulantısı denir.

Organik mide bulantılarının ardında; gıda zehirlenmesi, betin tümörü, menenjit, vertigo, bağırsak iltihabı, reflü, migren, gastrit, ülser, apandisit vb. pek çok hastalık olabilmektedir.

Mide" href="/tag/mide/"> Mide bulantısı" href="/tag/bulantisi/"> bulantısı neden olur?

Bir nedene bağlı olmaksızın tamamen beyinle alakalı mide bulantıları olabilmektedir. Bu tür bulantılarda herkesin pek çok yöntemi vardır. Derin nefes alıp verme, bir parça tuzlu yiyecek tüketme, dışarı çıkıp nefes alma vs. İşte, mide bulantısı" href="/tag/bulantisi/"> bulantısının en çok görüldüğü durumlar;

Hamilelikte Mide" href="/tag/mide/"> Mide Bulantısı:

Mide" href="/tag/mide/"> Mide bulantısı" href="/tag/bulantisi/"> bulantısı en çok hamileliğin ilk aylarında görülen bir durumdur. Bu dönemde görülen mide bulantısı" href="/tag/bulantisi/"> bulantısı genellikle fizyolojik nedenlere bağlı olarak gelişir ve hamilelerin neredeyse 4’te 3’ünün ortak şikâyetidir. Bu dönemde görülen bulantıların nedenine ilişkin uzmanların görüşü östrojen ve Beta HCG hormonlarının seviyesinin artması olduğudur.

Genel mide bulantılarına karşı alınacak önlemlerden evvel hamilelere özgü önlem ve yöntemler şunlardır;

- Mide" href="/tag/mide/"> Mide bulandıran yiyecek ve kokulardan uzak durmalıdır.

-Bebeğin beslenemediği korkusundan kurtulmak, bebeğin her koşulda besleneceği ve aşırı endişe duymanın mideyi daha çok etkileyeceği bilinmelidir.

-Aşırı koku yayan çiçek, deterjan vb. eşyaların uzak yerlere, balkona vs. konması gerekir.

-Sabah kusmaları için yataktan kalkmadan evvel yatar pozisyondayken bir miktar tuzlu kraker vb. şeyleri tüketmek gerekir. Bu şekilde rutin kusmalar büyük ölçüde engellenecektir.

-Papatya, ıhlamur çayları ve içlerine sıkılan limon, mide bulantısı" href="/tag/bulantisi/"> bulantısını azaltmaya yardımcı olacaktır.

-Kekik çayı 12 haftadan sonra tüketilebilir. 12 haftadan evvel tüketilmesi hamileler için risk taşıyabilir.

-Taze zencefilden yapılan çay mide bulantılarını büyük ölçüde önleyecektir. Çayın yerine zencefil koklamak da mide bulantısı" href="/tag/bulantisi/"> bulantısını bastırır.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.