Sahurda tok tutan Darende çorbası

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Sahurda tok tutan Darende çorbası
10 Haz 2016 / Cum 17:17
/ 566 Kez Okundu
| |

Darende Hulusi Efendi Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Alandağ, "Yöre halkının tüketmiş olduğu yoğurtlu soğuk Darende çorbasında nohut, buğday, ıspanak, nane ve yoğurt var. Vücudun önemli besin ihtiyaçlarını karşılayan çorba, gün boyu hem tok tutmakta hem de susamamızı engellemektedir" dedi.

Malatya mutfağının en önemli lezzetlerinden yoğurtlu soğuk Darende çorbası, sıcak ve uzun günlere denk gelen ramazanda, susuzluğu önemli miktarda azaltarak oruç tutanlara büyük bir kolaylık sağlıyor.

Yöre halkı tarafından sıcak yaz günlerinde çokça tüketilen Darende Çorbası, kısa sürede hazırlanması, içeriğinde kullanılan gıdaların uygun ve kolay temin edilebilmesi, hafif, lezzetli, serinletici ve sağlıklı olması dolayısıyla Malatyalı kadınların ramazan sofralarında en çok yer verdiği yöresel tatlar arasında bulunuyor.

Darende Hulusi Efendi Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Celal Alandağ, yaptığı açıklamada, ramazanın sıcak yaz aylarına denk gelmesi nedeniyle sahurda tüketilen yiyeceklerin öneminin daha da arttığını söyledi.

Yaz aylarına rastlayan ramazanda uzun saatler oruç tutulduğunu ifade eden Alandağ, "Genel olarak 17 saat boyunca yemek yemiyor, su içmiyoruz. Dolayısıyla sahur ve iftar öğünlerinde vücudumuzun ihtiyacı olan glikoz, yağ, protein, su ve minarelerin dengeli bir şekilde alınması gerekiyor. Yöre halkının tüketmiş olduğu yoğurtlu soğuk Darende çorbasında nohut, buğday, ıspanak, nane ve yoğurt var. Vücudun önemli besin ihtiyaçlarını karşılayan çorba, gün boyu hem tok tutmakta hem de susamamızı engellemektedir." diye konuştu.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.