Soğuk havalarla birlikte maske zorunluluğu geri mi geliyor?

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Soğuk havalarla birlikte maske zorunluluğu geri mi geliyor?
#Sağlık | Haber Merkezi
15 Oca 2024 / Pzt 18:50
/ 378 Kez Okundu
| |

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın 'solunum yolu hastalıklarında artış yaşanıyor' açıklamasının ardından maske zorunluluğu yeniden gündeme geldi. Uzmanlar, özellikle kapalı alanlarda maske takılmasının önemine dikkat çekiyor.

Dünyada koronavirüs varyantları hızla yayılırken, Türkiye'de de vaka sayılarında artış yaşanıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, solunum yolu hastalıklarında artış yaşandığını duyurdu. Koca, "En önemli artışı, nezle dediğimiz enfeksiyonlarda görüyoruz. Soğuk havaların başlamasıyla kapalı ortamda geçirdiğimiz süre arttığı için nezle daha hızlı yayılıyor." dedi.
Uzmanlar da, soğuk havaların başlamasıyla birlikte kapalı alanlarda virüslerin daha kolay yayıldığını belirterek, maske kullanımına dikkat çekiyor. Prof. Dr. Mehmet Murat Tuncer, "Kapalı alanlardaki insan sayısı arttı. Özellikle okullarda, kreşlerde, toplu taşımada, sinemalarda önem arz ettiği için ve bu virüsler kolaylıkla süratle damlacık yoluyla yayılacağı için en önemli korunma yollarından biri de maske!" uyarısında bulundu.

HERKES İÇİN MASKE ZORUNLULUĞU ÖNERİSİ
Tuncer, maske zorunluluğunun sadece hasta kişilere veya belli bir yaş grubuna değil, herkese getirilmesini önerdi. Tuncer, "Maske zorunluluğu hasta olmuş kişilere, belli bir yaşın üzerine değil herkese getirilebilir. Toplum devlet uyarı yapmadan bunu mevsimsel olarak uygulayabilir." diye konuştu.

MASKE ZORUNLULUĞU HENÜZ GÜNDEMDE DEĞİL
Bazı vatandaşlar tercihen maske taksa da, henüz resmi bir uygulama bulunmuyor. Sağlık Bakanlığı'ndan konuyla ilgili bir açıklama yapılmadı.
Sonuç olarak, soğuk havaların başlamasıyla birlikte solunum yolu hastalıklarında artış yaşanması bekleniyor. Uzmanlar, bu dönemde maske kullanımına dikkat çekerek, özellikle kapalı alanlarda maske takılmasının önemine vurgu yapıyor.
 
 


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.