ABD’deki Rus Büyükelçiliği: "Moskova’nın eski Rus ajanının zehirlenmesi olayıyla bağlantısı yok"

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
ABD’deki Rus Büyükelçiliği:
13 Mar 2018 / Sal 11:47
/ 71 Kez Okundu
| |

ABD’deki Rus Büyükelçiliği, Moskova’nın, eski Rus ajanı Sergey Skripal’in zehirlenmesi olayıyla bağlantısının olmadığını söyledi

ABD’deki Rus" href="/tag/rus/"> Rus Büyükelçiliği, Moskova’nın, eski Rus" href="/tag/rus/"> Rus ajanı Sergey Skripal’in zehirlenmesi olayıyla bağlantısının olmadığını söyledi.
ABD’deki Rus" href="/tag/rus/"> Rus Büyükelçiliğinden yapılan açıklamada, Moskova’nın eski Rus" href="/tag/rus/"> Rus ajanı Sergey Skripal’in zehirlenmesi olayıyla bir bağlantısının olmadığı belirtildi. Rus" href="/tag/rus/"> Rusya Dışişleri Bakanlık Sözcüsü Maria Zaharova ise zehirlenen Rus" href="/tag/rus/"> Rus ajanı hakkında İngiltere Parlamentosu’nda yapılan tartışmaların "sirk gösterisi" olduğunu söyledi.
ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson dün yaptığı açıklamada Eski Rus" href="/tag/rus/"> Rus Ajanı Skripal ve kızı Yuliya’nın karıştığı iddia edilen sinir gazı zehirlenmesi ile ilgili İngiliz yetkililerle aynı görüşte olduklarını belirtmişti. Tillerson’un açıklaması üzerine ABD’deki Rus" href="/tag/rus/"> Rus Büyükelçiliği yaptığı açıklamada, Eski Rus" href="/tag/rus/"> Rus Ajanı Skripal’in zehirlenmesi ile ilgili iddialara ilişkin raporların sahte bir haber olduğunu söyledi. Büyükelçilik sözcüsü, " Rus" href="/tag/rus/"> Rusya’ya karşı asılsız ve temeli olmayan suçlamalar devam ediyor. İngiltere’de yaşanan trajik olaylarla Rus" href="/tag/rus/"> Rusya’nın bir ilişkisi olduğu iddia edildi" dedi. Sözcü, "Ancak şuanda, İngilizlerin ve şimdi de Amerikan otoritelerin vardığı sonuçların doğruluğunu desteklemek için tek bir kanıt bulunmuyor" şeklinde konuştu.
Geçtiğimiz haftalarda çifte ajanlık yaptığı gerekçesiyle Moskova’da vatana ihanetle suçlanan Eski Rus" href="/tag/rus/"> Rus Ajanı Sergey Skripal, İngiltere’nin Wiltshire bölgesinde bilinmeyen bir maddeye maruz kalarak komaya girmişti. Eski Rus" href="/tag/rus/"> Rus ajanının kritik durumu devam ederken İngiliz yetkilileri olayla ilgi inceleme başlatmıştı.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.